DNK ANALIZOM DO ŠOKANTNOG OTKRIĆA: Eva Braun je jevrejskog porekla?!
Foto: AP

Strogo čuvana tajna

DNK ANALIZOM DO ŠOKANTNOG OTKRIĆA: Eva Braun je jevrejskog porekla?!

Planeta -
Adolf Hitler, čovek koji je naredio ubijanje miliona Jevreja, bio je u vezi sa ženom koja je možda jevrejskog porekla

Kada su počinili samoubistvo u bunkeru pred kraj Drugog svetskog rata, Eva Braun je bila Hitlerova ljubavnica tokom 12 godina i njegova supruga nešto više od 40 sati.

Uprkos tome što su se poznavali veoma dugo, izgleda da je ona čuvala krucijalnu porodičnu tajnu od firera. Čovek koji je naredio ubijanje miliona Jevreja, bio je u vezi sa ženom koja je možda jevrejskog porekla.

Eva je vreme uglavnom provodila potpuno povučeno u njegovoj rezidenciji na Alpima, gde je i pronađena ženska četka za kosu, za koju se pretpostavlja da je njena.

DNK analizom kose sa četke je uvrđeno da sa linije majke postoji jevejrsko poreklo, odnosno da poreklo vodi do grupe Aškenaza, od kojih vodi poreklo čak 80% jevreja.

Istraživanje je sprovedeno za emisiju "DNK slavnih pokojnika", koja će se emitovati u sredu. Voditelj Mark Evans je povodom ovog šokantnog otrkića izjavio da nikada nije ni sanjao da će pronaći potencijalno zapanjujuće otrkiće.

Iako su naučnici sugurni da je u pitanju četka za kosu Eve Braun, koja je inače imala i njene inicijale urezane, za zvanične rezutate bi trebalo testirati njene naslednice, ali su obe to odbile, tako da će poreklo čuvene ljubavnice možda ostati zauvek misterija.

(Kurir/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track