Dobar nastup Srbije na juniorskom SP u raftingu

Rafting

Dobar nastup Srbije na juniorskom SP u raftingu

Ostali sportovi -
Takmičilo se 12 muških i osam ženskih juniorskih ekipa u kategoriji R4 (po četiri raftera u čamcu), u četiri discipline - sprintu, H2H-u, slalomu i spustu

Drugo Svetsko prvenstvo za juniore u raftingu održano je u Češkim Buđevicama. Takmičilo se 12 muških i osam ženskih juniorskih ekipa u kategoriji R4 (po četiri raftera u čamcu), u četiri discipline - sprintu, H2H-u, slalomu i spustu.

U muškoj konkurenciji Srbiju je predstavlja ekipa Nautičkog kluba Liman iz Zemuna. Dres sa državnim grbom sa ponosom su poneli Stefan Vasiljević, Aleksandar Pantelić, Marko Stojanović, Miloš Pantelić i Bogdan Ribarić. Ovi mladi juniori su, zahvaljujući upornim treninzima u protekle dve godine, uspeli da u ovogodišnjem seniorskom šampionatu Srbije osvoje drugo mesto i zabeleže zapažene rezultate na mnogim Evrokupovima.

U ženskoj konkurenciji Srbiju predstavljala je autentična Univerzitetska ekipa devojaka sa prve godine Fakulteta Sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu. Pobednice sa Prvog Univerzitetskog prvenstva Srbije u raftingu, pobednice u seniorskoj kategoriji na Prvenstvu Srbije i trećeplasirane sa Euro kupa u Nišu.

Istovremeno je održano i svetsko prvenstvo u kategoriji veterana. U generalnom plasmanu juniori su zauzeli 9. mesto dok su juniorke i veterani završili na petoj poziciji posle petodnevnog planetarnog takmičenja raftera u češkim Buđevicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track