DOBAR TRENING: Đoković u tri seta savladao Rejnoldsa

Vimbldon

DOBAR TRENING: Đoković u tri seta savladao Rejnoldsa

Tenis -
U borbi za četvrtfinale Đoković će se sastati sa pobednikom meča između Nemca Jana Lenarda Štrufa i Francuza Žeramija Šardija

Najbolji tenisewr sveta Novak Đoković, plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Engleske, pošto je na terenima Vimbldona savladao Amerikanca Bobija Rejnoldsa 7:6, 6:3, 6:1 posle nešto manje od dva sata igre.

Đoković se mučio tokom prvog seta, ali najviše zahvaljujući činjenici da nije uspevao da napravi brejk, iako je za oduzimanje servisa rivalu imao nekoliko prilika. Zato je set otišao u taj brejk, koji je Srbin lako dobio sa 7:2.

U preostala dva seta, meča koji je iz Novakove lože pratio i fudbaler Andrej Ševčenko, bilo je mnogo lakše. Đoković je u drugom setu iskoristio dve brejk šanse, a na startu trećeg dela meča uzeo je tri vezana gema, što je značilo da je plasman u treće kolo samo stvar rutine.

Novak je posle meča rekao:

"Dosta čudnih stvari se dešavalo do sada, ali to je normalno jer slabije rangirani igrači nemaju šta da izgube. Morao sam da se adaptiram jer se igralo sa zatrvorenim krovom, ali sam ostao skoncentrisan na igru. Bilo je važno dobiti prvi set, jer sam se posle toga opustio i sve je bilo mnogo bolje. Moram da materijalizujem brejk lopte, to je stvar na kojoj treba da radim", rekao je Novak.

U borbi za četvrtfinale Đoković će se sastati sa pobednikom meča između Nemca Jana Lenarda Štrufa i Francuza Žeramija Šardija

http://www.youtube.com/watch?v=p_bs8s4Q0Os

Tekstualni prenos meča

Novak je rutinski završio se i meč

Đoković rutinski privodi meč kraju 5:1

Sve ono što nije mogao do polovine drugog seta, Đoković sada radi, koristeći Rejnoldsov pad u igri. U prva tri gema nije bilo probblema, te je Srbin već osvojio pola seta.

Treći set

U devetom gemu drugog seta, srpski teniser je još jednom napravio brejk i došao na set od plasmana u treće kolo.

Đoković pokušava da napravi još jedan brejk, ali se Amerikanac za sada izvlači isto kao i u prvom setu.

U trećem gemu drugog seta Đoković je prvi put u meču, posle mnogo propuštenih prilika uspeo da oduzme servis Rejnoldsu i zadovoljno krene na stolicu za odmor.

Drugi set

Đoković je u taj brejku podigao nivo igre i na startu poveo sa 5:0, što je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

Amerikanac se izvukao i odveo prvi set u taj brejk.

U naredna tri gema oba tenisera su čuvala servis pa Rejnolds mora da servira za ostanak u prvom setu.

Srpski teniser mnogo greši i ne koristi šanse da napravi brejk.

Novak nije morao da uradi ništa posebno, dočekao je nekoliko grešaka Rejnoldsa i stigao do dve vezane brejk šanse u četvrtom gemu. Međutim, Đoković se rivalu revanširao na isti način – predug forhend i bekhend u mrežu, pa se Rejnolds izvukao (2:2).

Prvi set

U loži najboljeg tenisera sveta sedi i nekadašnji ukrajinski fudbaler, zvezda Dinama, Milana i Čelsija Andrej Ševčenko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track