Dobila otkaz u 9. mesecu!

Državo, zaštiti trudnice!

Dobila otkaz u 9. mesecu!

Društvo -
Vesnu Đorđević (28) iz Beograda otpustili iz firme „Mopeks“ nekoliko dana pred termin za porođaj

BEOGRAD - Bruka!- Stomak mi je do zuba, a iz firme su me izbacili kao kantu i dali mi otkaz bez plate za poslednja četiri meseca. Svakog časa mogu da se porodim, nemam zdravstvenu knjižicu, nemam para ni sebe da spremim za porodilište, a kamoli da bebi kupim pelene kad se rodi. Samo se nadam da mi od stresa neće stati mleko. Ne bih imala para da ga kupujem da hranim dete - priča zabrinuta trudnica Vesna Đorđević (28), koja je do pre nekoliko dana bila u radnom odnosu kao higijeničarka u firmi Mopeks“. Ugovor joj je istekao, a poslodavci su to iskoristili da joj daju otkaz i tako je se reše.- Kad su me pozvali da dođem u firmu, bila sam ubeđena da treba da potpišem produženje ugovora i da overim zdravstvenu knjižicu. Ali kad sam videla rešenje o otkazu, samo što se nisam onesvestila! Saterali su me u ćošak, osećala sam se bespomoćno! - priča mlada trudnica, sva u suzama.Vesna je svih devet meseci imala visokorizičnu trudnoću, a ovih dana, kad treba najviše da se raduje jer će na svet doneti bebu, pod najvećim je stresom zato što su joj sva vrata zatvorena.- Najgore mi je što nemam ni knjižicu, evo danas nisam mogla da odem na kontrolni pregled jer mi je overa istekla kad i ugovor, a nemam para da plaćam lekare. Smešno je, ali sad ne bih imala prava ni da se porodim! Hoće li ova država nekako da reaguje i bar malo zaštiti trudnice? Svi hoće da spreče belu kugu, forsiraju natalitet, a ne daju nam uslove. Samo mi lude možemo da rađamo u ovakvoj krizi u kojoj je Srbija - priča razočarana Vesna Đorđević.

Govorili su da sam firmi teret!- Čula sam da se po firmi pričalo o mom otkazu i da su pojedini rukovodioci rekli kako sam firmi na teretu, da sam nesposobna za rad i da samo bespotrebno zauzimam radno mesto, a to sve samo zato što sam trudna - poverava nam se Vesna Đorđević, odlučna da podnese prijavu protiv „Mopeksa“.

Direktor: Hoću radnike!Vlasnik i direktor firme „Mopeks“ Dušan Radaković rekao je da ništa nezakonito nisu uradili kad su napisali rešenje o otkazu.- Vesna Đorđević je skoro sve vreme tokom važenja ugovora bila na bolovanju. Kad joj je ugovor istekao, nismo bili u obavezi da ga produžimo. Želim joj svako dobro i drago mi je da neko rađa decu, protiv trudnica, naravno, nemam ništa, čak ih u mojoj firmi ima više od 20 - rekao je Radaković i dodao da su mu u firmi potrebni ljudi koji će da rade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track