DOBILA SVOJ PREDMET: Majli Sajrus izučavaju na koledžu

Komplikovana kulturna pojava

DOBILA SVOJ PREDMET: Majli Sajrus izučavaju na koledžu

Pop kultura -
Polaznici kursa će kroz mladu pop pevačicu istraživati kulturne fenomene i proučavati neke od ključnih društvenih pitanja koje se tiču rasa, klasa i polova

Kontroverzna pevačica Majli Sajrus, koja neprestano šokira svojim ponašanjem, niko nije moga ni da pretpostavi da će Majli postati i predmet izučavanja na akademskim studijama, prenosi Story.rs.

Naime, koledž Skidmor u Njujorku u buduće će da nudi letnji kurs Sociologija Majli Sajrus: rasa, klasa, pol i mediji.Kako je objasnila asistentkinja Kerolajn Černof, autor tog studija, polaznici kursa će kroz mladu pop pevačicu istraživati kulturne fenomene i proučavati neke od ključnih društvenih pitanja koje se tiču rasa, klasa i polova.

"Majli Sajrus je iznenađujuće komplikovana kulturna pojava. Kurs predstavlja kreativan i rigorozan način posmatranja relevantnih činjenica sa stanovišta sociologije", rekla je ona.

Ideja o kursu nastala je prošlog leta, nakon Majlinog kontroverznog nastupa na dodeli MTV nagrada nakon što je pevačica postala predmet rasprave velikog broja studenata koji do tad o njoj nisu ni razmišljali.

(Story)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track