DOBRA VOŽNJA:  Borkoviću sedmo mesto i novi bodovi

Svetski šampionat turističkih automobila

DOBRA VOŽNJA: Borkoviću sedmo mesto i novi bodovi

Ostali sportovi -
U generalnom plasmanu vodi Lopez sa 85 bodova, dok je Borković osmoplasirani sa 17 bodova

MARSEJ - Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je sedmo mesto u drugoj trci na stazi kod Marseja voženoj u okviru Svetskog šampionata turing automobila (WTCC).Ovim plasmanom srpski automobilista, koji vozi za Nis Petrol rejsing tim, osvojio je novih šest bodova.Pobednik druge trke bio je Hoze Marija Lopez iz Sitroena, ispred Jana Milera (Sitroen) i Tijaga Monteira (Honda).

"Pola trke je Loeb bio iza mene, jurili smo se, udarali... Mnogo je lep osećaj kad imate najboljeg vozača sveta iza sebe i da ne može da vas pretekne. Međutim, odlučio sam da ga propustim očekujući da će sa sledećim vozačem da se 'ćušne' i izgubi poziciju, pa da ih prođem obojicu. Ipak, nisam to uspeo, praktično sam uništio prednje gume. Veoma sam zadovoljan, jer sam se sjajno borio i ponovo ušao u prvih 10 na trci Svetskog šampionata, što je veliki uspeh", opisuje Borković.Borković je u prvoj trci osvojio je 14. mesto i imao je više od minuta zaostatka za pobednikom trke Ivanom Milerom. Drugi kroz cilj prošao je legendarni Francuz Sebastijan Leb, dok je treći bio Italijan Gabrijele Tarkvini.

"Prva trka je prošla užasno. Imao sam ogromnih problema sa set-apom automobila, mnogo je zanosio zadnjim krajem. Posle su se pojavili i problemi s menjačem. Srećom, druga trka je prošla perfektno. Borio sam se kao lav, iako nismo uspeli da napravimo idealan set-ap", rekao je Borković.U generalnom plasmanu vodi Lopez sa 85 bodova, dok je Borković osmoplasirani sa 17 bodova.

http://www.youtube.com/watch?v=oSql6k58-8E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track