Dobrilović: Mora se sprečiti skrnavljenje pravoslavnih hramova!
Foto: Marina Lopičić

Reagovanje Hrišćanskoslobodarske platforme FPÖ na provokaciju albanske pevačice

Dobrilović: Mora se sprečiti skrnavljenje pravoslavnih hramova!

Austrija -
Ruganje hrišćanskoj veri, ne može se opravdati umetničkom slobodom, izjavio je Konstantni Dobrilović, reagujući na provokaciju albanske pop pevačice Ere Istref, koja je polugola prošetala hramom

BEČ - "Austrijski slobodarci oštro osuđuju skrnavljenje hrama Hrista Spasa u Prištini. Očigledno je u modu ušlo ruganje hrišćanskoj veri", izjavio je Konstantni Dobrilović, predsednik Hrišćansko­slobodarske platforme Slobodarske partije Austrije (FPÖ), reagujući na provokaciju albanske pop­ pevačice Ere Istref, koja je polugola prošetala ­hramom.

„Ovaj video­snimak duboko me je pogodio“, kaže Dobrilović. „Posle neukusnog nastupa grupe Pusi Rajot (Pussy Riot) u Rusiji, moderno je postalo vređati hrišćane i skrnaviti njihove hramove! Upravo u slučaju ove Albanke čovek mora da se zapita: `Šta je sa njihovom tolerancijom, koju stalno zahtevaju za sebe? Takvo ponašanje ne može se opravdati umetničkom slobodom!",dodao je on.

Dobrilović podseća da je samozvana albanska vlada na Kosovu još davno nagovestila da će razoriti srpsko­pravoslavni hram u Prištini, a kasnije da će od njega napraviti muzej muslimansko­albanske terorističke organizacije OVK.

„Ne smemo diozvoliti da hrišćani budu tretirani kao divljač za odstrel! Međunarodna zajednica ima obavezu da poduzme sve da se prekine ovakvo skrnavljenje hrišćanskih spomenika i progon vernika!“ izjavio je na kraju predsednik Hrišćansko­slobodarske platforme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track