DOBROTVORI: Humanitarci iz Kanade pomogli Kliničkom centru Niš
Foto: Vikipedija

Srpska organizacija "28. jun"

DOBROTVORI: Humanitarci iz Kanade pomogli Kliničkom centru Niš

Društvo -
Dopremljeni su potrošni materijali za upotrebu u hirurgiji, ortopedska pomagala i oprema za negu pacijenata u postoperativnom toku u vrednosti od 500.000 dolara

Humanitarna organizacija iz Kanade „28. jun“ poklonila je niškom Kliničkom centru hiruški materijal i medicinsku opremu vrednu 500.000 dolara, dok je u ovom trenutku pacijentima na raspolaganju samo deo donacije od 24.000 dolara, dok se ne završi kompletna procena.

Dopremljeni su potrošni materijali za upotrebu u hirurgiji, ortopedska pomagala i oprema za negu pacijenata u postoperativnom toku.

Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović kaže da je u dogovoru sa tom rrganizacijom dostavio spisak šta bi im od materijala bilo od koristi.

"Ovo je završetak akcije na kojoj smo radili više od godinu i po dana, a vrednost materijala i opreme, iako po zvaničnoj deklaraciji iznosi 400.000 dolara, na domaćem tržištu bila bi više od 500.000 evra. Dobili smo igle, makaze gaze, mantile, katetere, šetalice za bolesnike i slično, u količini koja će podmiriti naše potebe za nekoliko meseci. Ovo je jedna od najvećih dopremljenih donacija u Srbiji", rekao je Radovanović.

"Veoma smo srećni što se sve uspešno završilo posle dve pune godine. Sada imamo znanje i logističku infrastrukturu da pomognemo Srbiji i na drugom polju, pored humanitarnog. Smatramo da bi bliže i mnogo bolje organizovane veze sa dijasporom neizmerno pomogle Srbiji i zbog toga ćemo pokrenuti kampanju da preuzmemo kontrolu kancelarije u dijaspori", rekao je Filip Filipi, predsednik i osnivač organizacije „28. jun“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track