DODIK: Šteta od poplava veća od milijardu KM, ne možemo bez međunarodne pomoći
Foto: BN TV

Nezapamćeno

DODIK: Šteta od poplava veća od milijardu KM, ne možemo bez međunarodne pomoći

Planeta -
Milorad Dodik je najavio da će sledećeg petka otići u Rusiju da traži pomoć od Vladimira Putina

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se šteta od poplava u Republici Srpskoj procenjuju na više od milijardu KM i da bez pomoći zemalja regiona i šire ne mogu biti sanirane posledice, najteže od njenog osnivanja, javlja ATV.

„Samo na ovaj način mogu se ublažiti posledice nezapamćene katastrofe“, rekao je Dodik prilikom posete poplavljenog izbegličkog naselja Dobor kod Modriče.

Dodik je za naredni petak najavio posetu Rusiji i razgovor sa predsedikom Vladimirom Putinom od koga će tražiti pomoć, koju očekuje i od zemalja EU.

On je istakao da će vlasti Republike Srpske pružiti maksimalnu pomoć da se ublaže posledice

Dodik je rekao da su ovo najgori dani za Republiku Srpsku od osnivanja, da je nemoguće doći do svakog domaćinstva, ali da je zadovoljan optimizmom ljudi pogođenih poplavama i solidarnošću onih koje vodena stihija nije ugrozila.

"Poplave su bile neočekivano velike i bilo je nemoguće odbraniti se od njih. Kada se voda povuče, među najvažnijim zadacima biće osposobljavanje saobraćajnica za pristup kućama i uklanjanje uginulih životinja i predmeta da bi sanitetske ekipe izvršile asanaciju terena", naveo je Dodik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja