DOGOVOR: Rekonstrukcija Vlade u tri koraka!
Foto: Marina Lopičić

Novi ministri

DOGOVOR: Rekonstrukcija Vlade u tri koraka!

Politika -
Dačić, Vučić i Dinkić će ove nedelje odrediti programske ciljeve Vlade i izabrati šefa pregovaračkog tima sa EU; Druge nedelje personalna rešenja, a treće izbor novih ministara Vlade Srbije

BEOGRAD - Rekonstrukcija vlade je započeta!Ovim rečima se juče ispred vile Bokeljka novinarima obratila Verica Kalanović, ministarka regionalnog razvoja.- Ove nedelje će biti razgovora o programskim ciljevima i šefu pregovaračkog tima, naredne sedmice o ciljevima i personalnim rešenjima, a treće nedelje Vlada i Skupština će obaviti sve što je neophodno kako bi se omogućio rad „nove“ vlade do 27. jula - rekla je Kalanovićeva, dodajući da su, osim lidera stranaka Vučića, Dačića i Dinkića, sastanku prisustvovali i zamenik SPS Žarko Obradović i Aleksandar Vulin, koji je na listi SNS.Kalanovićeva je najavila da će naredne nedelje biti izabran šef tima za pregovore sa EU, ali nije želela iznosi konkretna imena.- Nova, rekonstruisana vlada biće u stanju da odgovori izazovima u narednom periodu - navela je ministarka. Uoči sastanka Dačić je izjavio da sastanak o rekonstrukciji predstavlja početak razgovora ne samo o personalnim rešenjima već i o definisanju budućih političkih ciljeva.- Razgovaraćemo o bržim i uspešnijim pregovorima sa EU, primeni sporazuma s Prištinom, razvoju odnosa u regionu, kao i smanjenju nezaposlenosti i privlačenju investicija u Srbiju. Na rekonstrukciju Vlade ne treba gledati pojednostavljeno jer je važnije definisanje strateških interesa i novih ciljeva Srbije - rekao je Dačić.

Dinkić došao „fijatom 500L“Na sastanak u vili Bokeljka na Dedinju prva je stigla Verica Kalanović, a ubrzo i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, i to svojim „fijatom 500L“ bele boje. Za njim su pristigli i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, potom premijer Ivica Dačić, ministar prosvete Žarko Obradović i šef Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin.

Kalanovićeva: Nismo gledali tenisNa pitanje novinara da li su članovi Vlade tokom razgovora o rekonstrukciji bacili pogled na finale Vimbldona, ministarka Kalanović je kroz smeh odgovorila:- Nismo, morali smo da razgovaramo o ciljevima i rekonstrukciji.

Kalendar rekonstrukcije1 Ove nedelje o programskim ciljevima i šefu pregovaračkog tima2 Druge sedmice o ciljevima i personalnim rešenjima u strankama koalicije3 Treće nedelje Vlada i Skupština obaviće neophodne mere da se omogući rad „nove“ vlade

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track