DOGOVORENO: Insulin u beogradskim apotekama od sledeće nedelje
Foto: GLAS

DOGOVORENO: Insulin u beogradskim apotekama od sledeće nedelje

Beograd -
Ugovori će početi da se potpisuju od ponedeljka i sledeće nedelje će očigledno, po procenama samih apotekara Apotekarske ustanove Beograd, biti insulina i u beogradskim državnim apotekama", rekla je ministarka zdravlja

BEOGRAD - Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović tvrdi da će u beogradskim apotekama insulina biti "već od sledeće nedelje".

Dejanović je rekla da je sa direktorima državnih apoteka dogovoreno na koji način se skraćenim postupkom može ubrzati nabavka deficitarnih lekova.

"Ugovori će početi da se potpisuju od ponedeljka i sledeće nedelje će očigledno, po procenama samih apotekara Apotekarske ustanove Beograd, biti insulina i u beogradskim državnim apotekama", rekla je ministarka zdravlja nakon otvaranja "Konferencije srpske medicinske dijaspore" u hotelu Metropol.

Ona je naglasila da su privatne apoteke korektno obavile svoj posao i da zahvaljujući njima pacijenti u Beogradu nisu ostali bez insulina.Insulina ima dovoljno u Srbiji, istakla je ministarka.

Ministarka je rekla da su direktori državnih apoteka, izuzev Apoteke "Beograd", svoj posao uglavnom uradili korektno u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i insulina trenutno ima u svim državnim apotekama Srbije - izuzev u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track