Lazar Krstić:  Dogovorio sam se s Vučićem, biću ministar finansija!

Vlada Srbije dobija pojačanje iz inostranstva

Lazar Krstić: Dogovorio sam se s Vučićem, biću ministar finansija!

Politika -
Dvadesetdevetogodišnji consultant njujorške firme „Makenzi“ sinoć postigao dogovor s Aleksandrom Vučićem. Na sinoćnjem sastanku Krstić se dogovarao s vicepremijerom o tome ko će ući u sastav njegovog kabineta

BEOGRAD - Od njega se stvarno mnogo očekuje.Dvadesetdevetogodišnji konsultant njujorške firme „Makenzi“ i diplomac prestižnog američkog univerziteta Jejl Lazar Krsić biće novi ministar finansija, potvrđeno je Kuriru.- Dogovorio sam se s Vučićem, biću ministar finansija - izjavio je Krstić.Ovu vest sinoć je potvrdio i Siniša Mali, ekonomski savetnik prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.Ministar od 26. avgusta- Lazar Krstić je prihvatio mesto i od 26. avgusta će biti novi ministar finansija u Vladi Srbije - izjavio je Mali po završetku sinoćnjeg sastanka vicepremijera Aleksandra Vučića i Krstića.Krstić se, prethodno, prekjuče sreo s prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i na tom sastanku načelno prihvatio ponudu da u rekonstruisanoj Vladi bude naslednik Mlađana Dinkića na mestu ministra finansija. Kako saznajemo, na sinoćnjem sastanku Krstić i vicepremijer su razgovarali i o sastavu kabineta budućeg ministra. Dogovoreno je da će ovaj mladi čovek, po rođenju Nišlija, voditi resor finansija koji će nakon rekonstrukcije biti odvojen od resora privrede.Ozbiljan pristupPrema našim saznanjima, mladi stručnjak je na sastanku s Vučićem izneo svoje viđenje o merama koje bi omogućile podizanje na noge srpskog finansijskog sistema. Vučić je, kaže naš sagovornik, zadovoljan ozbiljnošću kojom je Krstić pristupio razgovorima o budućoj funkciji, a njegove ideje se u najvećoj meri podudaraju s viđenjem naprednjaka.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Diplomirao matematiku, ekonomiju i politikuLazar Krstić rođen je u Nišu, a proteklih šest godina zaposlen je u konsultantskoj kući „Makenzi“. Na Jejlu je diplomirao matematiku, etiku, ekonomiju i politiku. Američki novinari uporedili su ga s Teslom, kad je na trećoj godini studija proglašen za najperspektivnijeg studenta matematike. Krstić je bio jedan od osnivača Društva evropskih studenata na Jejlu, a primljen je i u bratstvo „Delta kapa epsilon“, čiji su članovi bili i pet bivših potpredsednika SAD, a član je Mense Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track