PREKINUTO SASLUŠANJE U SLUČAJU IVANOVIĆ: Dojava o bombi u Palati pravde lažna!
Foto: Tanjug

Odložena suđenja

PREKINUTO SASLUŠANJE U SLUČAJU IVANOVIĆ: Dojava o bombi u Palati pravde lažna!

Crna Hronika -
Kontradiverzionom kontrolom koju utvrđeno je da je reč o lažnoj dojavi i da zaposleni i stranke mogu da se vrate u zgradu suda. Zbog lažne dojave odložena su suđenja, saslušanja
1 / 9 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Anonimna dojava o bombi u beogradskoj Palati pravde, u kojoj su smešteni svi krivični sudovi i tužilaštva glavnog grada bila je lažna, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Anonimna dojava upućena je oko 11.50 časova, nakon čega je usledila jednočasovna evakuacija sudske zgrade.

Kontradiverzionom kontrolom koju su izvršili pripadnici MUP-a utvrđeno je da je reč o lažnoj dojavi i da zaposleni i stranke mogu da se vrate u zgradu suda.

Zbog lažne dojave odložena su suđenja, saslušanja i druge sudske radnje.

Beogradska Palata pravde, u kojoj su smešteni svi krivični sudovi i tužilaštva glavnog grada, oko podne je evakuisana zbog dojave o bombi.

U toku je kontradizerziona kontrola koju vrše pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, a zaposleni i stranke su morali da napuste zgradu suda.

Zbog toga su odlažena suđenja, saslušanja i druge sudske radnje.Palata pravde od početka ove godine više puta evakuisana zbog lažnih dojava o bombi.

Naime danas u Višem tužilaštvu u Beogradu danas je počelo saslušanje svedoka u istrazi protiv aktiviste pokreta Naši Ivana Ivanovića. Naime Ivanović je osumnjičen za ugrožavanje bezbednosti, jer je na sajtu tog pokreta objavio spisak takozvanih 30 srbomrzaca.

Danas će biti saslušano pet svedoka među kojima su glumica Mirjana Karanović, pevačica Jelena Karleuša i političar Žarko Korać.

U sedmospratnoj zgradi Palate pravde u Savskoj ulici smeštena su krivična deljenja Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog suda, ako i Višeg suda u Beogradu, i sva nadlezna tužilaštva.

Tokom 2008. ta sudska zgrada bila je efakuisana više od 70 puta, suđenja su odlagana, a sve zbog lažnih dojava.

Nakon što su nadležni organi pooštrili kažnjavanje otkrivenih anonimnih dojavljivača, taj trend je bio zaustavljen početkom naredne godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track