DOKAZ: Đilas zaštitio Miškovića i Beka na štetu Beograda!
Foto: Fonet, Marina Lopičić

Lider DS radio u korist tajkuna

DOKAZ: Đilas zaštitio Miškovića i Beka na štetu Beograda!

Politika -
Bivši gradonačelnik u martu 2009, u toku sudskog postupka između Grada i kompanije, potpisao memorandum o razumevanju s „Lukom Beograd“, kojim im dopušta da neometano obavljaju delatnosti i grade objekte

BEOGRAD - Dogovor luku gradi.Kurir je došao u posed papira koji nedvosmisleno dokazuje da je Dragan Đilas radio u korist Miroslava Miškovića i Milana Beka, a protiv interesa Grada u sporu sa „Lukom Beograd“!Tajni dokumentReč je o Memorandumu o razumevanju, koji je potpisan u martu 2009. godine između Grada i „Luke Beograd“, kojim se Đilas, u vreme dok je trajao spor oko zemljišta i kad je Grad uspevao da dobije sudske odluke u svoju korist, obavezao da brine o dobiti ovog preduzeća!Naime, tim memorandumom „Luci Beograd“ omogućeno je da neometano koristi zemljište koje se nalazi u kompleksu „Luke“, a upravo je ono predmet spora!- Interes „Luke“ je da, radi obavljanja delatnosti i izgradnje planiranih objekata, kao i obavljanja lučke delatnosti u skladu s poslovnom politikom preduzeća, kao partner Grada Beograda nesmetano koristi zemljište koje se nalazi u kompleksu „Luke“ - navodi se u memorandumu.S druge strane, Grad je kao svoj interes za potpisivanje ovog dokumenta naveo afirmaciju principa dogovora kao princip budućnosti u radu gradske uprave?!- Grad Beograd, smatrajući iskorakom sa ciljem mirnog razrešavanja postojećih odnosa, bitnim u budućem brzom i kvalitetnom razvoju ove zone Beograda, uz neophodnost potpunog poštovanja principa zakonitosti, želi pozivom na razgovore, radi postizanja mirnog rešenja spornih pitanja, da unapredi praksu Grada u odnosu sa strateškim investitorima, kao i da afirmiše princip dogovora kao princip budućnosti u radu gradske uprave Grada Beograda - piše u pomenutom dokumentu, kao i da potpisnice istog prepoznaju neophodne potrebe za razvojem Grada, ali i „Luke Beograd“!Đilas je ovim sporazumom „Luku“ podigao na nivo ravnopravnog partnera i izjednačio njen privatni interes s interesom Beograda. Nadležnost SkupštineInače, bivši gradonačelnik je ovaj dokument potpisao bez znanja i saglasnosti Skupštine Beograda, što je protivno statutu Grada! Raspolaganje imovinom Grada bilo je i jeste isključivo u nadležnosti Skupštine Grada, a ne gradonačelnika.

DOKUMENT U PDF FORMATU MOŽETE POGLEDATI OVDE

 Crno na belo... Deo iz dokumenta kojim se „Luki“ Beograd dozvoljava korišćenje zemljišta
Crno na belo... Deo iz dokumenta kojim se „Luki“ Beograd dozvoljava korišćenje zemljišta

Mišković i ĐilasPOSLOVNI PARTNERI GODINAMAMiroslav Mišković i Dragan Đilas, prema rečima srpskih političara, dugogodišnji su poslovni partneri. Naime, upravo se njih dvojica pominju kao vlasnici ugašenog tabloida Pres. Mišković je pred gašenje lista priznao da je suvlasnik novina, dok je Đilas odbijao to da učini. Đilasa su i Čedomir Jovanović i Aleksandar Vučić pozvali da se izjasni o svom vlasništvu u Presu. Ovaj tabloid ugašen je 2012. godine, što znači da su u vreme potpisivanja memoranduma o razumevanju između „Luke Beograd“ i Grada Mišković i Đilas bili poslovni partneri.

KlasikaOD ĐILASA NI TRAGA NI GLASAIvanu Nikoliću, portparolu Dragana Đilasa, i juče je prosleđen SMS sa konkretnim pitanjima, ali po običaju, do zaključenja broja odgovore nismo dobili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track