ĐOKOVIĆ ISKREN: Maštam da osvojim Rolan Garos
Foto: REUTERS

Glad za trofejom

ĐOKOVIĆ ISKREN: Maštam da osvojim Rolan Garos

Tenis -
Ukoliko Srbin osvoji Otvoreno prvenstvo Francuske, postaće tek osmi teniser u istoriji, koji je pobedio na sva četiri gren slem turnira.

BEOGRAD - Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da je njegova glad za trofejom na Rolan Garosu prednost u odnosu na Rafaela Nadala, koji je do sada sedam puta trijumfovao u Parizu.

"Imam veći motiv da osvojim trofej, nego da se svrstam u to društvo tenisera. Znam da, ukoliko pobedim, ulazim u tenisku istoriju i zbog toga sam veoma počastvovan. Ipak, ovaj turnir je sam po sebi važan i osvajanje Rolan Garosa mi je najveći prioritet ove sezone. Svi mi maštamo o tome da osvojimo ovaj turnir i zato pokušavamo da tempiramo formu baš za takmičenje u Parizu", rekao je Đoković na konferenciji za medije.

On je dodao da mu je skorašnja pobeda u Monte Karlu protiv Nadala dala veliku dozu samopouzdanja.

"Pobedio sam najboljeg tenisera na šljaci i to mi je dalo mentalnu snagu i veru u sebe. Ne događa se to svakog dana, Nadal retko gubi na zemljanoj podlozi", naveo je prvi teniser sveta.

Đoković će na startu turnira igrati protiv Belgijanca David Gofana, sa kojim se do sada nije sastajao.

"On je opasan protivnik, deo je mlade generacije tenisera, koja može da dođe do samog vrha. Sreli smo se u Dejvis kupu, nisam igrao protiv njega, ali sam video kako igra i moraću da se najbolje pripremim", poručio je Đoković.

Drugi gren slem sezone startuje 26. maja i trajaće do 9. juna, a titulu brani sedmostruki osvajač Nadal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track