ĐOKOVIĆ: Marej će mi biti najveći rival na Vimbldonu

Pripreme za London

ĐOKOVIĆ: Marej će mi biti najveći rival na Vimbldonu

Tenis -
On je kazao da su on i Marej odrasli zajedno i da se to rivalstvo razvijalo godinama

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da će mu igranje na Vimbldonu biti uteha za poraz u polufinalu Rolan Garosa.

"Uteha je da dolazi Vimbldon i nema veće motivacije nego igrati na najprestižnijem turniru na svetu. Oduvek sam sanjao da osvojim taj turnir, to je bio vrhunac moje karijere. Volim da igram na Vimbldonu, trava je najposebnija površina u našem sportu", rekao je Đoković, prenose britanski mediji.

Đoković je u polufinalu Rolan Garosa poražen od Rafaela Nadala.

"Srećom, mogu da se oporavim od tog poraza od Nadala u Parizu. Bio je to uzbudljiv meč... Neće to biti ni prvi ni poslednji put da izgubim", kazao je srpski teniser.

"Izgubio sam od njega u Parizu tri ili četiri puta pre ovog meča. Poraz je poraz, i naravno da boli, ali sutradan kad se probudite to je već novi dan, morate da ustanete i radite još jače", rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta rekao je da će mu jedan od glavnih protivnika na ovogodišnjem Vimbldonu biti Britanac Endi Marej za kojeg veruje da može da izdrži pritisak koji će britanska javnost staviti na njega. Marej je prošle godine u finalu Vimbldona izgubio od Rodžera Federera, ali je dokazao da može da osvoja velike turnire trijumfom na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Olimpijske igre u Londonu su bile jake kao gren slem, svi su igrali osim Rafaela Nadala. To je bio vrlo jak turnir, stavljen je dodatni pritisak na sve, pošto smo igrali za svoju zemlju, a to je nešto posebno, nema tog osecgaja ni na jednom drugom turniru", rekao je Đoković.

On je kazao da su on i Marej odrasli zajedno i da se to rivalstvo razvijalo godinama.

"Marej i ja smo odrasli zajedno, počeli smo da igramo više jedan protiv drugog na velikim turnirima i mislim da je to jedno od rivalstava koje se razvija godinama", rekao je Đoković. Srpski teniser je ocenio da je britanska javnost uvek stavljala veliki pritisak na Mareja, ali da je on naučio da se nosi s tim.

"Uvek je osećao pritisak kada je igrao na Vimbldonu. Očigledno da Velika Britanija traži šampiona dugi niz godina, a on je sada najveća nada. Mislim da on to voli. Naučio je da igra pod pritiskom... To je deo našeg posla", naveo je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track