ĐOKOVIĆ: Naučio sam lekcije

Sad je lakše

ĐOKOVIĆ: Naučio sam lekcije

Tenis -
Srpski teniser smatra da će mu za nove izazove puno pomoći iskustvo koje je stekao u prethodne dve sezone kada je osvojao i branio trofeje i prva mesta

DUBAI - Uoči današnjeg starta na turniru u Dubaiju najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je u intervjuu Frans presu da ove godine ne oseća pritisak kakav je imao prethodne godine. Đoković će danas od 16 časova po našem vremenu igrati protiv Viktora Troickog.

"Osećam da sam rasterećeniji nego na početku 2012. godine. Tada je bio veliki izazov da se izborim posle sjajne 2011. godine, pre svega mentalno. U 2012. godini sam prvi put bio u poziciji da branim prvo mesto i tri gren slem titule. Imajući u vidu da sam prethodnu godinu završio na prvom mestu, to smatram još većim uspehom nego što je slučaj bio 2011. godine. Naučio sam lekcije, shvatio sam kakvo sam iskustvo stekao i sada sam spreman za nove izazove", rekao je Đoković.

Najbolji srpski teniser je ponovio da mu je Rolan Garos i dalje glavni cilj ove sezone, jer je to jedini gren slem koji mu nedostaje, i dodaje da je skinuo sa sebe veliki pritisak osvojivši prvi gren slem u sezoni.

"Teniser koji prvi osvoji gren slem u sezoni uvek se nalazi u dobroj poziciji. Svaki igrač koji to učini može da se nada osvajanju ostalih gren slemova, ali je to i dalje težak posao. Ne razmišljam trenutno o Rolan Garosu, niti o bilo kom velikom turniru koji je daleko. Jednostavno sam fokusiran na ono što sledi i uvek idem korak po korak", završio je Novak Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track