Đoković: Ne gledam Endija i Rodžera, odmaram
Foto: REUTERS

Relaksacija

Đoković: Ne gledam Endija i Rodžera, odmaram

Tenis -
Osećam se dobro u vezi sa svojim igrama i plasmanima, generalno govoreći. Samopouzdanje je i dalje tu, dobra izdanja pružam na grend slemovima” kaže Novak

U momentu dok dok Rodžer Federer i Endi Marej budu vodili bitku za novog šampiona Vimbldona, brojne rekorde i istoriju, i odlučivali o tome ko će biti kralj belog sporta, Novak Đoković će biti kilometrima daleko od Londona i Centralnog stadiona “Ol Ingland” kluba.

Nije naš teniser planirao da sedmog jula potraži avionsku kartu kako bi napustio prestonicu Engleske, nadao se da će datum povratka sa Ostrva biti par dana kasnije od toga, ali Švajcarac ga je zasluženo pobedio u polufinalu 3:1 u setovima i izbacio sa grend slema.Samim tim, Noletu ostaje da se odmori, što pre zaboravi na poraz od rivala iz Bazela, i pod hitno analizira zašto nije u stanju da u kontinuitetu pruža partije kao iz 2011.Prošle godine ste odigrali savršene slemove. Da li ste očekivali da ovog puta to neće biti tako?

“U poređenju sa prošlom godinom, ljudi mogu da kažu da 2012. nije tako sjajna po rezultatima za mene. Ali, ako pogledate, možete da vidite da sam osvojio grend slem, igrao finala, polufinala, osvojio nekoliko velikih turnira i bio na korak do titula”, ističe Đoković, a prenose Novosti

.Koliko ste zadovoljni ostvarenim?

“Zadovoljan sam kako sve ide. Možda sam razočaran kako sam odigrao nekoliko mečeva, ali to je i normalno. Teško je uraditi i ponoviti sve ono iz 2011, a nisam ni očekivao od sebe tako nešto. Svaka godina je različita, to je očigledno.”

Kako ocenjujete svoje partije ove sezone?

“Osećam se dobro u vezi sa svojim igrama i plasmanima, generalno govoreći. Samopouzdanje je i dalje tu, dobra izdanja pružam na grend slemovima. Potrebno mi je samo da nastavim vredno da radim i nadam se najboljem.”

Postoji li neki konkretan razlog zašto ste izgubili oštrinu na drugom udarcu?

“Nisam se dobro osećao prethodnih dana. Tokom pet ili šest dana uoči polufinala mi je bilo loše, ali neću o tome da pričam.”Da li mislite da je Federer favorit u finalu?

“Uzevši u obzir bogatu prošlost koju ima na Vimbldonu, svakako da je favorit.”

Rodžer nije osvojio veliku titulu nekoliko godina i mnogi su ga otpisali. Da li ste tada verovali da može da se vrati u vrh?

“Uvek je on bio u vrhu. Nije osvojio slem poslednjih par godina, ali je stizao do finala i polufinala. Uvek je igrao neizvesne mečeve protiv bilo kog rivala. Ovo je tenis. Bio je dominantan, onda je došao Nadal koji je stvorio veliki rivalitet sa Švajcarcem. Tu smo Marej i ja, uz nekoliko drugih igrača. Sve to čini ovu eru u muškom tenisu veoma interesantnom.”

Hoćete li ostati na finalu?

“Neću gledati finale. Idem odmah na odmor.”

Šta planirate da radite do Olimpijskih igara?

“Bilo je ovo dugih pet, šest meseci za mene. Nisam imao prilike da se odmaram mnogo. Sada ću uzeti malo slobodnog vremena i potrudiću se da misli skrenem sa tenisa. Potom se vraćam u ritam, kako bih se spremio za Olimpijske igre kojima se jako radujem.”

Bićete u prilici da na terenima Vimbldona ponovo krenete ka vrhu na OI?

“Igre su vrhunac svih sportova. Zaista se radujem što ću igrati ovde ponovo. Jedva čekam i da vidim kako će sve da izgleda, kakva će biti trava. Trudiću se da uživam u svakom momentu provedenom na OI”, zaključuje najbolji teniser sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track