Đoković ostao bez medalje

Ništa od bronze

Đoković ostao bez medalje

Tenis -
Srpski teniser Novak Đoković prilično nervoznom igrom izgubio od Huana Martina Del Potra meč za treće mesto

Teniski reprezentativac Srbije Novak Đoković nije danas uspeo da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto je u meču za treće mesto izgubio od Argentinca Huana Martina Del Potra sa 0:2 (5:7, 4:6). Đoković tako nije uspeo da odbrani bronzanu medalju koju je osvojio na Igrama u Pekingu pre četiri godine. Meč između Đokovića i Del Potra trajao je jedan sat i 48 minuta.

Del Potro je ovim trijumfom doneo "gaučosima" prvu medalju na Igrama u Londonu, na kojima je debitovao.

Od prvog trenutka meča na terenu broj jedan na Vimbldonu bilo je evidentno da dvojicu tenisera danas dele samo nijanse. Ispostavilo se, međutim, da je Del Potro brže od Đokovića uspeo da se oporavi od poraza u polufinalu olimpijskog turnira i smogne snage za "utešni" duel.

Odlaganje početka i kasniji prekid meča zbog kiše očigledno nisu previše smetali ni jednom, ni drugom teniseru.

Poprilično sigurni su obojica bili na svoj servis sve do završnice prvog seta. Tada je više mirnoće i koncentracije imao Del Potro koji je rešio taj deo meča u svoju korist.

Argentinski teniser je vrlo rano u drugom setu stigao do brejka, što mu je dalo dodatnu snagu i motiv da u nastavku diktira ritam. Srpski teniser je sredinom seta imao šansu za brejk, ali je nije iskoristio, a Del Potro je nastavio do pobede.

Đoković neće imati mnogo vremena za odmor, pošto ga sledeće nedelje čeka Rodžers kup u Torontu.

TOK MEČA

- Dva asa i jedan servis viner doneli su Del Potru prvu meč loptu. Strahovit servis doneo je Argentincu bronzanu medalju, 4:6, 0:2.

- Osvaja Đoković gem za 4:5. Del Potro servira za meč i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.

- Ispustio je Đoković veliku priliku da vrati brejk. Imao je loptu za 4:4, ali se Del Potro ponovo na volšeban način izvukao i potom stigao na korak od medalje, 3:5.

- Dva asa za gem bez izgubljenog poena, 3:4. Đoković najavljuje izlazak iz krize.

- Nastavlja Del Potro sa dobrim servisima, uz malo muke stiže do 2:4.

- Posle dužeg vremena je Đoković osvojio gem na svoj servis bez većih problema, 2:3.

- Loš period igre Đokovića, nikako da se koncentriše na meč, 1:3.

- Muči se Đoković sa svojim servisom. Dve brejk lopte za Del Potra, koristi prvu i vodi u drugom setu, 1:2.

- Del Potro bez izgubljenog poena osvaja svoj prvi servis u drugom setu, 1:1.

- Đoković otvara set servisom, ali vidljivo je da nema previše entuzijazma. Del Potro stiže do prve brejk lopte u drugom setu, ali je ne koristi, kao ni drugu koji trenutak kasnije. Đoković vezuje tri poena i osvaja prvi gem, 1:0.

2. SET (4:6)

- Dosta dug gem, svaki tenise je osvojio po dva poena. Duga razmena udaraca ovog puta je prijala Đokoviću, brejk lopta za povratak u prvi set. Spašava Argentinac i četvrtu brejk loptu u dosadašnjem toku meča. Ni petu brejk loptu Đoković nije iskoristio. Imao je Del Potro prvu set loptu, ali je nije iskoristio. Nema sreće Đoković, okliznuo se u kritičnom trenutku što je Argentinac iskoristio da stigne do druge set lopte. I peto izjednačenje u ovom, najdužem gemu u prvom setu. Nažalost, Del Potro osvaja ovaj set posle treće set lopte, 5:7 za 0:1 u borbi za treće mesto i bronzu.

- Loš početak gema za Novaka, izgubio je prva dva poena, potom odservirao as. Greška Đokovića, ispucao je smeč u aut, pa Del Potro ima dve brejk lopte. Dva sjajna servisa spasila su Đokovića gubitka gema. Duži poeni za sada više odgovaraju Del Potru. Dva takva pripala su Argentincu, koji pravi brejk za 5:6.

- Imao je Đoković 15:30, ali jedan dugačak poen pripao je Argentincu koji je potom spojio još dva poena za 5:5. Đoković je u ovom gemu bio dekoncentrisan plačom jedne bebe sa tribina, pa se malo i našalio poželevši da uzme dete da ga uspava.

- Posle 19 uzastopnih poena Đoković je izgubio poen na svoj servis, ali je bez problema osvojio gem za 5:4.

- Uz malo muka Del Potro stiže do novog izjednačenja, 4:4.

- Đoković nastavlja sa dominacijom na svoj servis, bez izgubljenog poena stiže do 4:3.

- Posle duže pauze meč je nastavljen. Del Potro je osvojio jedan poen za 3:3 u prvom setu.

- Odlično je počeo šesti gem Đoković, stekao tri brejk lopte, ali je Argentinac odličnim servisima osvojio četiri poena za redom i stigao do gem lopte. Nažalost, kiša je prekinula meč u ovom trenutku.

- Prvi set počeo je dosta suzdržano sa obe strane. Pauza od 40 minuta zbog kiše uticala je na oba tenisera da počnu meč bez previše rizika. Rezultat toga je i prvih pet gemova bez brejka, 3:2 za Đokovića.

1. SET (5:7)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track