Đoković se prošetao do trećeg kola u Šangaju

Đoković se prošetao do trećeg kola u Šangaju

Tenis -
Novak Đoković za manje od sat vremena savladao Bugarina Dimitrova

ŠANGAJ - Najbolji srpski teniser Novak Đoković bez većih problema savladao je Bugarina Grigora Dimitrova i plasirao se u 3. kolo Mastersa u Šangaju. Drugi reket sveta slavio je sa 2:0, po setovima 6:3,6:2 za svega 53 minuta igre.

Đoković je već na startu meča jasno stavio do znanja da nije raspoložen za duži meč. Poveo je sa 3:0 za svega pet minuta igre, a posle 25 minuta na semaforu je stajalo 6:3, za 1:0 u setovima.

I drugi set je protekao u sličnom ritmu, Novak je brzo poveo sa 2:0, pri rezultatu 4:2 iskoristio drugu brejk šansu za 5:2, a potom bez izgubljenog poena odservirao za prolaz u osminu finala.

Protivnik Đokoviću u narednoj rundi biće Španac Felisijano Lopes koji je savladao Filipa Kolšrajbera iz Nemačke sa 6-3, 6-4.

Đoković i Lopes su se do sada sastajali četiri puta i sva četiri meča dobio je srpski teniser.

Nagradni fond na turniru u Šangaju iznosi tri miliona i 531.600 dolara.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ocenio je danas da je servis bio ključ lake pobede nad Bugarinom Grigorom Dimitrovim u drugom kolu Mastersa u Šangaju.

"Bio sam zadovoljan kako sam servirao u Pekingu, a očigledno da je taj udarac nastavio da me služi i ovde u Šangaju", rekao je Đoković.

Drugi reket sveta današnjem protivniku nije pružio ni jednu brejk šansu, a četiri puta je na svoj servis osvojio gem bez izgubljenog poena.

"Očgledno je da sam dosta napredovao u ovom elementu igre. U današnjem meču sam se potpuno oslonio na servis i to mi je dalo ogromnu prednost, jer sam veliki broj poena osvajao brzo i lako", rekao je Đoković, koji se u narednom kolu sastaje sa Špancem Felisijanom Lopezom.

Ukoliko srpski teniser trijumfuje u Šangaju. a Rodžer Federer izgubi pre četvrtfinala, to će značiti povratak Đokovića na prvo mesto ATP liste.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track