ĐOKOVIĆ: Svaki udarac je bio bolan, nisam mogao više od ovoga

Razočaran

ĐOKOVIĆ: Svaki udarac je bio bolan, nisam mogao više od ovoga

Tenis -
Razočaran sam. Od kraja prvog seta, pa kroz ceo drugi, svaki udarac je bio bolan, a pogotovo tokom servisa. Nisam mogao da pružim više od ovoga, izjavio je Novak Đoković

MONTE KARLO - Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da ga je povreda desnog ručnog zgloba onemogućila da igra na visokom nivou protiv Švajcarca Rodžera Federa u polufinalu Mastersa u Monte Karlu."Razočaran sam što nisam mogao da igram kao kad sam potpuno zdrav. Od kraja prvog seta, pa kroz ceo drugi, svaki udarac je bio bolan, a pogotovo tokom servisa. Nisam mogao da pružim više od ovoga", rekao je Đoković.Novak je u dva seta poražen od Federera, rezultatom 7:5, 6:2, čime je izgubio šansu da odbrani titulu. "Šteta je da na ovakom velikom turniru u završnici takmičenja, kada se sastajete protiv Federera, ne možete da igrate na visokom nivou, jer vam neka sporedna stvar oduzima svu energiju", istakao je Đoković.

Novak je rekao da se već deset dana bori sa tom povredom."Povredu zgloba vučem već deset dana, ali sam pokušao da ne razmišljam i ne pričam o tome. Uradio sam sve što sam mogao tokom tog perioda da se zalečim, bio sam na lekovima svaki dan, radio sam različite terapije, primao injekcije, ali nije uspelo", dodao je Đoković.Đoković je rekao da nije želeo da preda meč zbog ružnih kometara u javnosti."Nisam želeo da predam meč, jer bi ljudi onda počeli da pričaju razne stvari o meni. To je glavni razlog. Ovim sam pokazao moju snagu ili šta god da sam to imao. Jednostavno sam želeo da ostanem do kraja na terenu", kazao je Đoković.Federer će se u finalu igrati protiv zemljaka Stanislasa Vavrinke, koji je u drugom polufinalu pobedio Španca Davida Ferera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track