Đoković teško do broja 1!

Samo da pregrmi Severnu Ameriku

Đoković teško do broja 1!

Tenis -
Novak ima male šanse da se vrati na tron do US Opena, ali nakon toga imaće odličnu priliku da pretekne Švajcarca

Muke po Novaku.Posle 53 nedelje na čelu ATP liste, Novak Đoković je juče i zvanično prepustio prvo mesto Rodžeru Federeru, a do Otvorenog prvenstva SAD srpski teniser će teško uspeti da povrati lidersku poziciju! Međutim, ako nakon US Opena održi korak sa Federerom, Srbin bi do kraja godine lako mogao da nastavi s vladavinom u svetskom tenisu!Trenutno dva najbolja tenisera na planeti do kraja godine braniće skoro identičan broj bodova. Srbin je na poslednjih šest turnira prošle godine osvojio 4.160 poena, dok je Švajcarac sakupio 170 manje. Đoković će prvu šansu da prestigne Federera imati na Olimpijskim igrama u Londonu, gde je potrebno samo da ostvari bolji plasman od Rodžera. Međutim, čak i ako ostvari ovaj cilj, Nole se neće dugo zadržati na liderskom mestu jer na mastersima u Montrealu i Sinsinatiju Fedeks brani samo 270 poena, za razliku od Đokovićevih 1.600. Takođe, situacija je loša po Srbina i na US Openu, gde brani trofej i 2.000 bodova, 1.280 više od Rodžera.Nakon toga situacija se potpuno okreće u Novakovu korist. U Bazelu, na pariskom mastersu i završnom masters šampionatu Švajcarac brani čak 3.000 poena, a Srbin samo 560, pa ako na turneji po Severnoj Americi ne doživi fijasko, Đoković bi mogao da ponovo postane prvi na svetu.

Odmara se uz golfOdmah nakon poraza od Federera u polufinalu Vimbldona, do juče prvi reket sveta Novak Đoković otišao je na drugi zeleni teren i s prijateljima satima igrao golf! Čim je završio meč sa Švajcarcem, Srbin je rezervisao termin na terenima londonskog golf kluba „Surbiton“ i do devet uveče se relaksirao igrajući svih 18 rupa.Novakov trener Marjan Vajda rekao je da su on i Đoković koristili svaki slobodan momenat da odigraju partiju golfa, a čak im je i apartman tokom Vimbldona bio nadomak golf terena.

Poeni koje brani Novak Đoković trenutno 11.000Masters šampionat: 200Masters Pariz: 180Turnir u Bazelu: 180US Open: 2.000Masters Sinsinati: 600Masters Montreal: 1.000Ukupno: 4.160Poeni koje brani Rodžer Federer trenutno 11.075Masters šampionat: 1.500Masters Pariz: 1.000Turnir u Bazelu: 500US Open: 720Masters Sinsinati: 180Masters Montreal: 90Ukupno: 3.990

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track