ĐOKOVIĆ: Važno je da se deca bave sportom
Foto: TANJUG

Zdrave navike i izgradnja ličnosti

ĐOKOVIĆ: Važno je da se deca bave sportom

Tenis -
Važno je da svoje slobodno vreme mališani, ali i tinejdžeri ispune kvalitetnim aktivnostima. Osim toga, tako grade karakter, uče se fer-pleju, timskoj igri, igraju se, druže i zabavljaju, rekao je srpski teniser

BEOGRAD - Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je od velike važnosti da deca od malena počnu da se bave sportom kako bi usvojila zdrave navike i izgradila ličnost.

"Važno je da svoje slobodno vreme mališani, ali i tinejdžeri ispune kvalitetnim aktivnostima. Osim toga, tako grade karakter, uče se fer-pleju, timskoj igri, igraju se, druže i zabavljaju. Ako ovakve navike usvojite kada ste mali, rekreacija i sport će postati stil vašeg života i to je ono što je bitno. Ne morate biti profesionalni sportista, ali ne zapostavljajte telo, ni zdravlje", rekao je Đoković.

Fondacija "Novak Đoković" izradila je povodom sutrašnjeg Međunarodnog dana sporta video kampanju "Odluči se za sport", kojom podseća na važnost bavljenja sportom i rekreacijom.

Kampanju je podržala i srpska atletičarka Ivana Španović.

"Sigurna sam da će zahvaljujući ovom spotu i uopšte obeležavanju Dana sporta do ljudi širom naše zemlje i sveta stići poruka kako je važno i zdravo baviti se sportom, bilo rekreativno ili profesionalno. Sport izvlači ono najbolje iz čoveka", poručila je Španovićeva.

U spotu učestvuju i proslavljeni košarkaš Dejan Bodiroga, karatista Marko Antić, stonoteniserka Sanja Mitrović, mladi sportisti, teniseri, fudbaleri, košarkaši, rukometaši i mnogi rekreativci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track