DOKTOR NOLE: Đoković prekinuo dominaciju Nadala u Monte Karlu
Foto: REUTERS

Kraj osmogodišnje vladavine

DOKTOR NOLE: Đoković prekinuo dominaciju Nadala u Monte Karlu

Tenis -
Najbolji teniser sveta pokušaće da prekine osmogodišnju dominaciju Španca u Monte Karlu

MONTE KARLO - Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je po prvi put u karijeri Masters u Monte Karlu! Đoković je u finalu savladao Rafaela Nadala sa 2:0 (6:2, 7:6) posle 101 minuta igre. Početak meča je kasnio 50 minuta zbog kiše.

Srpski teniser je time prekinuo osmogodišnju vladavinu Nadala, koji je u Monte Karlu vezao 46 pobeda za redom. Đokoviću je ovo osmi različiti Masters i sada mu nedostaje samo Sinsinati kako bi kompletirao turnire iz serije 1000.

Novak je u prvom setu bio apsolutno dominantan i brzo poveo sa 5:0. Nadal je tada uspeo da osvoji dva gema, ali ne i da se potpuno vrati u set.

Drugi set je bolje otvorio Španac, prvi napravio brejk u petom gemu, ali se Novak vratio u osmom. Da ne bude predvidljivo potrudila su se obojica tenisera u finišu seta. Nadal pravi novi brejk za 6:5, ali Novak bez izgubljenog poena uvodi taj set u taj brek.

Iako je Nadal u međusobnim duelima daleko bolji u taj breku, ovog puta nije imao šanse. Novak je sa samo jednim izgubljenim poenom naneo treći poraz Nadalu na šljaci u međusobnim mečevima.

TOK MEČA

6:6 - Sa "nulom" Đoković uzima servis Nadalu i uvodi drugi set u taj brek. Do sada su igrali devet puta 13. set i Nadal ima ubedljivo vođstvo 7:2.5:6 - Nažalost, novi brejk za Nadala. Đoković je jednu bekend paralelu poslao u aut i omogućio Špancu da u narednom gemu servira za drugi set.5:5 - Nadal osvaja gem za izjednačenje.5:4 - Novi gem za Đokovića, Nadal je napravio veliku grešku pri rezultatu 40:30 i zakucao volej u mrežu. Nadal servira, Novak je na gem od pobede.4:4 - Brejk Đokovića! Napao je Španca, prepustivši mu samo jedan poen.3:4 - Gem za samopouzdanje Đokovića, smanjuje rezultat i lovi Nadala na njegovom servisu.2:4 - Srpski teniser nije mogao više od izjednačenja u ovom gemu. Nadal brani brejk.2:3 - Dekoncentrisan je bio Đoković tokom ovog gema, Nadal je kao i na prethodni servis srpskog tenisera vezao dve brejk šanse, ali je ovog puta iskoristio drugu za vođstvo 3:2.2:2 - Rafa stiže do izjednačenja. Novak je za jednu sumnjivu loptu, za koju je linijski sudija uzviknuo da je u autu, džentlmenski priznao da je ostala u polju i time omogućio Špancu da stigne do gema.2:1 - Puno muka je imao srpski teniser da osvojio treći gem u drugom setu. Nadal je imao dve vezane brejk lopte, ali je Novak reagovao na pravi način i sačuvao gem.1:1 - Bez izgubljenog poena Nadal stiže do izjednačenja.1:0 - Đoković otvara

2. SET

6:2 - Dupla greška Rafe Nadala donosi Đokoviću prvi set u finalu. Ovo je prvi put u Monte Karlu da Nadal gubi prvi set u finalu. Prvi set je igran 46 minuta.5:2 - Rafa je vratio jedan brejk zaostatka, osvojio je dva gema uzastopno.5:1 - Greši Novak i Nadal posle 35 minuta osvaja prvi gem na šljaci. Srpski teniser je prethodno ispustio pet set lopti.5:0 - Prosto dominira Đoković u ovom setu, bez problema stiže do petog gema, a zavšni poen dobija posle as servisa.4:0 - Novi brejk Đokovića! Maestralna igra srpskog tenisera na početku meča.3:0 - Potvrda brejka stiže posle dosta problema. Novak je morao pri izjednačenju da odservira dobro i sa dva poena reši ovaj gem za veliko vođstvo u prvom setu.2:0 - Brejk na početku meča za srpskog asa! Nadal nije iskoristio gem loptu, srpski teniser je vezao tri poena i oduzeo servis Špancu.1:0 - Sjajan početak Đokovića, as servisom, uz jedan izgubljeni poen, osvaja prvi gem.

1. SET

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track