DOLIJAO: Konobar iz Smedereva falsifikovao diplomu, pa postao zamenik direktora!
Foto: Kurir Štampano

Skandal u gradskoj čistoći u Smederevu

DOLIJAO: Konobar iz Smedereva falsifikovao diplomu, pa postao zamenik direktora!

Društvo -
Petar Disić iz Smedereva saslušan u policiji zbog sumnje da je lažirao diplomu menadžera Visoke škole strukovnih studija za poslovno-industrijski menadžment u Kruševcu

BEOGRAD - Petar Disić, zamenik direktora JKP „Gradska čistoća“ u Smederevu, saslušan je u petak u policiji zbog sumnje da je falsifikovao diplomu Visoke škole strukovnih studija za poslovno-industrijski menadžment u Kruševcu, gde nikad nije studirao.Kako saznajemo, Disić je po struci konobar, što je navedeno na spisku odbornika Pokret za Smederevo - dr Jasna Avramović, gde je naznačeno da je po zanimanju ugostiteljski tehničar. Sanja Milovanović, sekretar Visoke poslovne škole strukovnih studija „Prof. dr Radomir Bojković“ u Kruševcu, kako se ta ustanova zove nakon dobijanja akreditacije 2012., kaže da su kod Disićeve diplome strukovnog menadžera sporni potpisi profesora, pečat overe, pa čak i naziv ustanove.

Direktor iznenađen- Taj čovek nikad nije bio naš student. Nismo znali ni ko je u pitanju jer nije studirao, a samim tim nije mogao ni da diplomira kod nas 2011. Falsifikovao je neka uverenja, iskoristio je podatke s nečije diplome uz ogromne greške - ne poklapa se naziv ustanove koja dodeljuje diplomu i pečat kojim je overena. Zatim, potpisan je profesor koji je tad bio odsutan iz škole zbog bolesti, pa je još i izostavljeno slovo t u reči strukovni - objašnjava ona i navodi da je s falsifikovanjem upoznata i policija.Ovo je potvrdio i direktor JKP „Gradska čistoća“ Kristijan Đurić, koji kaže da je policija od ponedeljka u njihovim kancelarijama.

Crno na belo... Odbornička lista
Crno na belo... Odbornička lista

- Pročešljali su svu dokumentaciju i trenutno ništa više od toga ne mogu da vam kažem. Ovo je i za nas bilo iznenađenje, on je dobar radnik, koji se na poziciji mog zamenika nalazi od početka ove godine. A za tu funkciju nije važan stepen stručne spreme, nego sve ide po političkoj liniji - iskren je bio Đurić, koji je naglasio da je Disić na odmoru, a da će se prema njemu dalje odnositi na osnovu odluke organa.Rekao istinuDisić nije bio raspoložen da razgovara, uz obrazloženje da nije u stanju da daje izjave. Uputio nas je na svog branioca Sinišu Mašovića.- Moj klijent je saslušan u PU Smederevo, a po zahtevu tužilaštva. Osim toga vam ništa drugo ne mogu reći - rekao je Mašović i na kraju dodao da je Disić rekao istinu povodom onoga za šta se tereti.

Dokaz... Potvrda sa fakulteta
Dokaz... Potvrda sa fakulteta

TužilaštvoPO HITNOM POSTUPKUIako od policije nismo dobili odgovor dokle se stiglo s istragom, u Osnovnom javnom tužilaštvu su nam rekli da je Disić tek saslušan i da će se slučaj raditi po ubrzanom postupku.- Samo što smo obavili saslušanje. Ni ja ne znam kako glasi Disićeva odbrana, ali znam da će se slučaj rešiti po hitnom postupku - rekla je za Kurir Dragana Popović, tužilac OJT u Smederevu.

ČINJENICEKo je Disić- bio je vođa navijača FK Smederevo- od 2012. godine je odbornik Skupštine grada Smedereva- 2013. napreduje do mesta zamenika direktora JKP „Gradska čistoća“- prima platu 72.000 dinara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track