Domaće pogače s belim lukom i origanom

Domaće pogače s belim lukom i origanom

Recept dana -

Sastojci- 1 kocka kvasca- 1/2 l vode- soli i šećera po ukusu- 1 kg mekog brašna- 3 čena belog luka- maslinovo ulje- 3 g origanaPripremaKvasac potopiti u vodu kojoj ste dodali malo šećera i soli i ostaviti ga da nadođe, pa ga nakon toga dodati brašnu i zamesiti testo.Po želji ga podeliti u tri loptice, razvući ih i ostaviti da počnu da rastu. Peći ih na podmazanom plehu 45 minuta na 180 stepeni. Ispečene, vruće pogače premazati maslinovim uljem pomešanim sa usitnjenim belim lukom i origanom.Restoran Redakcija l Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45šef kuhinje Pavle Sretkovič

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track