Dragan Đilas: Možda će i mene da uhapse!
Foto: Nebojsa Mandic

Odbornici tajnim glasanjem smenili gradonačelnika Beograda

Dragan Đilas: Možda će i mene da uhapse!

Beograd -
Očekujem da se sad razmašu i hapse po Beogradu, da mašu papirima i aferama. Ne mislim da će mene, ali ni to nije nemoguće, tvrdi bivši gradonačelnik Beograda

BEOGRAD - Đilas smenjen s mesta gradonačelnika!Odbornici Skupštine Beograda iz SNS, SPS-PUPS-JS i DSS juče su tajnim glasanjem smenili Dragana Đilasa s mesta gradonačelnika, dok demokrate nisu učestvovale u glasanju. Za smenu je glasalo 60 odbornika, dok je samostalni odbornik Goran Mandić, koji je pre godinu dana napustio DSS, svoj listić stavio u džep.DiktaturaBivši gradonačelnik izjavio je da je njegovo smenjivanje politički odgovor na njegove izjave da Srbija pod vlašću naprednjaka klizi u diktaturu.- Obavljaću posao u tehničkom mandatu. Posle mesec dana očekujem uvođene privremenih mera, a izbore na proleće, jer SNS želi da ih spoji s republičkim. Ponovo ću se kandidovati za gradonačelnika i pobediću! Vratiću se! - poručio je Đilas. Lider DS je istakao da na dan kad njega smenjuju u Vojvodini hapse Borislava Novaković, za koga kaže da nije kriv.- Ne znam da li iko misli da su ta hapšenja opravdana. Očekujem da se sad razmašu i hapse po Beogradu. Da mašu papirima i aferama - rekao je Đilas. Na pitanje da li očekuje da i on bude uhapšen, odgovorio je: „Ne, jer nema zbog čega“, ali i dodao da je u ovakvim vremenima ipak sve moguće.Ogromni dugoviNaprednjaci su odgovorili da oni nisu krivi što su pojedinci iz DS ogrezli u kriminalu i da od te stranke nisu očekivali ništa drugo do nove žalopojke zbog hapšenja njihovog funkcionera.- Želimo da obavestimo DS da istražne radnje sprovode nadležni državni organi, a ne stranka, kakav je, doduše, bio slučaj u vreme njihove vladavine - poručuju naprednjaci.Aleksandar Jovičić, šef odborničke grupe SNS, ističe da DS poštuje demokratske principe samo kad mu to odgovara.- Đilas je izgubio legitimitet zbog preskupog Mosta na Adi, najave izgradnje metroa, rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra i uvođenja „bus-plusa“. Zadužili ste ovaj grad i naša deca neće moći da otplate dugove - poručio je Jovičić.

Nebojša Stefanović: Đilas će imati ispod 15 odstoPredsednik beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović poručio je da se Đilas bavio rušenjem grada.- Zaduženja su veća od 644 miliona evra, i to ako se ne računaju dugovi javnih preduzeća. To je više od 400 miliona evra, kako tvrdi DS. Strahujem da će dug premašiti 900 miliona evra. JP „Parking servis“ je 2009. imalo prihod od 342.000 evra, a sada je pao na oko 58.000 evra - poručio je Stefanović.

Krkobabić: Vučić garantovaoMilan Krkobabić, zamenik predsednika PUPS izjavio je da je od lično od Aleksandra Vučića dobio garancije da će socijalna politika biti nastavljena i da je to bio bitan faktor u odluci PUPS da podrži smenjivanje Đilasa.

Andrija Mladenović: Beogradom upravljale ekipeOdbornik DSS Nebojša Bakarec kaže da je glavni razlog za smenu Dragana Đilasa metro, a Andreja Mladenović da je razlog to što Beogradom upravljaju „ekipe“.- Ekipa je u urbanizmu - znamo kako se donose planovi. Ekipa gradi - jedan čovek može da zabrani da se izda građevinska dozvola za velike objekte - rekao je Mladenović i dodao da je „ekipa“ uvedena i u naplatu karata za gradski prevoz kroz sistem „bus-plus“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track