DRAGAN ĐURIĆ: Odlazim iz Partizana!
Foto: Dado Đilas

Intervju, predsednik FK Partizan, Odlučio Prvi čovek crno-belih namerava da uskoro napusti Humsku

DRAGAN ĐURIĆ: Odlazim iz Partizana!

Fudbal -
Predsednik šampiona Srbije najavio da ide iz kluba, negira da je bio u bekstvu i tvrdi da će dokazati nevinost u vezi sa spornom privatizacijom i slučajevima za koje ga terete

Uskoro dobija naslednika!Nedeljama unazad pričalo se da je predsednik Partizana Dragan Đurić pobegao iz zemlje i da broji poslednje dane na toj funkciji, što je, prema rečima prvog čoveka srpskog šampiona, samo delimično tačno. On u intervjuu za Kurir tvrdi da nije bio u bekstvu i da će dokazati svoju nevinost u svim spornim slučajevima za koje ga terete, ali isto tako priznaje da uskoro napušta fotelju u Humskoj 1.Mandat vam ističe ove godine. Hoćete li se ponovo kandidovati ili ćete to mesto prepustiti nekom drugom?- Izborna skupština je u decembru, tada ćemo sesti i razgovarati kako bismo pronašli najbolje rešenje. U ovom trenutku nije mi ideja da ostanem u Partizanu. Međutim, ima vremena da se priča o tome ko će biti naslednik jer će odlučiti organi kluba, a ja ću i po odlasku pomagati kao i do sada - kaže Đurić.Dugo vas nije bilo u zemlji. Da li je pravi razlog taj što ste hteli da se sklonite zbog mogućnosti pokretanja krivične prijave zbog privatizacije Veterinarskog zavoda?- Početkom decembra imao sam hiruršku intervenciju u inostranstvu, a potom i kontrolu, i to je jedini razlog odlaska iz zemlje. Nemam razloga da bežim i budalaština je da sam zato otišao. Beograd je moj grad, meni je ovde najlepše i nikada ne bih otišao jer sam hrabar čovek. Ukoliko treba da se proveri privatizacija Veterinarskog zavoda, neka se to uradi, ali tu sam da dokažem da sam u pravu. Nikada nisam lagao i krao, i to ću dokazati.Da li ste u inostranstvo išli s novim pasošem, imajući u vidu da vam je stari oduzet?- To su gluposti. Imam pasoš koji važi još tri godine, mada bi trebalo da ga promenim jer u njemu nema mnogo mesta zbog čestih putovanja. Dakle, nisam dobio nikakav novi pasoš - kaže Đurić.

O sukobu s BožovićemNEMAM PROBLEM S RAJOMKako je došlo do saradnje s Rajom Božovićem, menadžerom Petra Škuletića, koji vas je ne tako davno fizički napao?- S Rajom nemam problem. Imali smo malu čarku, ali nije bilo udaraca ili vređanja. Na kraju krajeva, kad je interes kluba u pitanju, morate da progutate mnogo toga. Nisam sujetan da ne dovedem dobrog igrača samo zato što mu je menadžer neko s kim sam imao neku čarku.

O nastavku JSLBOD VIŠKA JE MALOUoči nastavka sezone imate bod više od Crvene zvezde. Da li je to dovoljno ili malo za bezbrižno proleće?- Mislim da je malo. Oni koji pričaju da je dovoljno ili su nerealni ili ne znaju ništa o fudbalu. Priznajem da smo letos imali određene propuste, ali i s takvim timom morali smo da ostanemo u Kupu i imamo pet-šest bodova više. Mada, možda je ovo dobro da se malo razdrmamo i shvatimo da nema odmora. Uradili smo dobar prelazni rok ove zime, a moja želja je da dovedemo još jednog štopera i napadača poput Tejga ili Klea. Već imam ideju, ali ne mogu da govorim ništa osim toga da je stranac.

O sponzorimaEH, DA SU NAMA DOVELI „GASPROM“Partizan je šest godina šampion države, ali zašto već dugo ne može da napravi kvalitetan sponzorski ugovor?- Kriza je svuda, a država nam nije pomogla, osim onda kad smo igrali Ligu šampiona i kad nam je obezbedila sponzorstvo EPS. Zvezdi su doveli „Gasprom“, NIS...Da mi imamo pet miliona od sponzora, igrali bismo svake godine Ligu šampiona. Nemam ništa protiv toga da se pomogne Zvezdi, ali uvek se gasi neki požar, a nama koji ostvarujemo rezultate ne daje se ništa. Budite uvereni da nijedan dinar uložen u Partizan nije uzalud bačen. Partizan je raj, o kojem mnogi maštaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track