Dragana Simić: Insulin od 20. maja u apotekama Beograd
Foto: GLAS

Hitna nabavka

Dragana Simić: Insulin od 20. maja u apotekama Beograd

Beograd -
Apotekarska ustanova Beograd u nabavku je krenula u trenutku kad joj je to bilo omogućeno po važećim propisima i slične situacije se neće ponavljati, navela je vd. direktora Apotekarse ustanove Beograd

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora Apotekarske ustanove Beograd Dragana Simić rekla je danas da je završen postupak hitne nabavke i da će insulina od ponedeljka, 20. maja, biti u svim apotekama te ustanove.

Dragana Simić je kazala da je do nestašice insulina u Beogradu došlo zbog striktnog poštovanja novog Zakona o javnim nabavkama, ali i nerazumevanja i nedovoljne saradnje sa nadležnim državnim organima.

"Mi smo se doslovce pridržavali Zakona o javnim nabavkama", istakla je ona i dodala da je krajem decembra Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" dostavljen spisak potrebnih lekova za centralizovanu nabavku.

Prema njenim rečima, do marta se nije znalo da će ta centralizaovana nabavka biti odložena za 2014. godinu, te Apotekarska ustanova Beograd nije mogla da paralelno krene u posebnu nabavku neophodnih lekova.

Dragana Simić je navela da je Apotekarska ustanova Beograd u nabavku krenula u trenutku kad joj je to bilo omogućeno po važećim propisima i da se slične situacije neće ponavljati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track