DRAMA: Bomba ispred zgrade Nikolića i Dinkića!

Na Novom Beogradu policija sprečila tragediju u poslednjem trenutku

DRAMA: Bomba ispred zgrade Nikolića i Dinkića!

Politika -
Terorizam Eksploziv podmetnut ispod „golfa“ vlasnika A. S., koji je sedeo u restoranu u zgradi u kojoj žive predsednik i ministar finansija

BEOGRAD - Da li je bomba slučajno bila u blizini predsednikovog stana?Policija je juče po podne, u neposrednoj blizini zgrade u kojoj živi predsednik Tomislav Nikolić, otkrila bombu, ekskluzivno saznaje Kurir.Kako tvrdi naš sagovornik, bomba je bila podmetnuta pod automobil „golf 5“, koji se u tom trenutku nalazio ispred zgrade u kojoj žive predsednik države Nikolić i ministar finansija Mlađan Dinkić. Kontradiverziona ekipa Policijske brigade MUP Srbije brzo je uklonila eksploziv podmetnut ispod automobila čiji je vlasnik A. S.- A. S. sedeo je u restoranu "Džeri", u zgradi u kojoj živi predsednik. Kad je izašao napolje, krenuo je ka svom automobilu, a onda primetio žice koje su virile ispod vozačevog sedišta. Odmah je shvatio da je u pitanju eksploziv i sam je pozvao policiju - kaže naš sagovornik iz istrage i dodaje da je eksploziv, posle demontiranja, prebačen na bezbedno mesto.On je inače poznat policiji i osuđivan je zbog trgovine drogom i još nekih teških dela.- S njim je obavljen kratak informativni razgovor, ali ćemo tek pričati kako bismo otkrili na koji način i zbog čega je podmetnut eksploziv pod njegov automobil - navodi izvor Kurira iz istrage.Policija juče nije želela zvanično da komentariše taj događaj.

Drugi incident po reduPodsetimo, ovo je drugi incident što se tiče Nikolićeve bezbednosti. Saša Pejović, vozač generala Dragiše Simića, načelnika Uprave saobraćajne policije osuđen je u petak na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog presecanja kolone vozila u kojoj je bio predsednik Nikolić. On je u novembru prošle godine sekao kolonu predsednika države, a potom pobegao. Svedoci iz pratnje predsednika Nikolića rekli su da su u više navrata pokušavali da ga upozore svetlosnom i zvučnom signalizacijom da uspori i odmakne se od njih, ali on nije slušao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track