OKONČANA DRAMA NA JASTREPCU: 50 zarobljenih đaka vratilo se u Kruševac!
Foto: Milen Đorđević

Ekipe spasle decu

OKONČANA DRAMA NA JASTREPCU: 50 zarobljenih đaka vratilo se u Kruševac!

Srbija -
Ekipe Štaba za vanredne situacije posle angažovanja uspele su da saniraju odronjeni put i da bezbedno spuste u Kruševac 50 učenika koji su bili u planinarskom domu na Jastrepcu

KRUŠEVAC - Nakon saniranog odrona na putu, deca koja su bila na trodnevnoj gimnazijadi na Jastrepcu vratila su se u Kruševac.

Pedesetak učenika srednjih škola iz Kruševca "zarobljeno" je u planinarskom domu na Jastrepcu, zbog odrona zemlje na putu do te planine, rečeno je na sastanku Štaba za vanredne situacije.

Kako je istaknuto, ekipe Štaba za vanredne situacije rade na bezbednom povratku učenika, koji se očekuje do večeras.Putni pravac Kruševac-Jastrebac prekinut je, kako je rečeno, usled obrušavanja zemlje, čemu su doprinele jake kiše.

Ekipe odeljenja za vanredne situacije su već na terenu, ali otežavajuća okolnost je što su prekinute telefonske linije, a nema ni dometa za mobilne telefone.

"To znači da članovi ekipe prvo moraju da provere kako su deca, pa da onda odu do mesta gde ima telefona, da nam to jave, pa da se vrate kod učenika", objasnili su predstavnici odeljenja za vanredne situacije na sastanku štaba.Kako je navedeno, očekuje se da će do večeras učenici biti u svojim domovima, a roditeljima je poručeno da nemaju razloga za brigu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track