DRAMA: Nadu Topčagić napala zmija u centru grada!
Foto: Damir Dervišagić

Pevačica u borbi sa reptilom na ulici

DRAMA: Nadu Topčagić napala zmija u centru grada!

Društvo -
Strah Kada nas je gmizavac ugledao, izdigao se i zinuo! Počela sam da arlaučem i zovem muža Zlatka. Izašao je komšija, koji je oterao monstruma, priča folkerka

BEOGRAD - Panika zbog rečne zmije!Na Kosančićevom vencu ispred moje zgrade naletela sam na ogromnu zmiju. Nije mi bilo dobro kad sam je videla! Bila je oko metar dugačka, zinula je i samo sam čekala kad će da me ujede. Noge su mi se odsekle, pa sam počela da vrištim kao da sam luda.Ovako je za Kurir pevačica narodne muzike Nada Topčagić počela da prepričava kako je pre dve večeri naletela na sklupčanu zmiju. Ona je kao i svake večeri krenula da prošeta psa i nije mogla ni da pretpostavi da joj se ovako nešto može desiti.Skrivena kamera- Prvo sam pomislila da sam u nekoj skrivenoj kameri. Mislim u sebi - ma ovo je sto posto neka gumena zmija! Međutim, kako sam se približavala, počela sam da shvatam da je zmija prava. Bila je sklupčana, a onda je krenula ka meni i mom psu, da bi se najednom izdigla i zinula. U tom trenutku sam toliko počela da vičem da me je grlo zabolelo. Vrištala sam i zvala supruga: „Zlatko, Zlatkooo, pomagaj!“ Mislila sam da ćemo pas i ja umreti - kaže Nada i dodaje da joj je sada sve mnogo smešno. Ipak, kako kaže, umesto muža u pomoć je priskočio komšija.- Sada se smejemo, a tad sam mislila da ću umreti od straha - kaže ona.Nada kaže da je u tom trenutku, kada je videla zmiju, u kraju bilo mnogo ljudi.Pobegla u ruševine- Nisam verovala da stoji tu, a oko nje šetaju ljudi. Bila je i neka ekskurzija iz Hrvatske, pa mi je prišlo dvoje mladih i pitali su me zašto toliko vrištim.- Prvo su mi rekli da su mislili da sam luda. Pa nije ni čudno, znate li vi koliko sam ja arlaukala?! Na kraju se pojavio komšija sa nekim prutom u ruci, pa je zmija pobegla u ruševine stare biblioteke na Kosančićevom vencu - kaže Nada.Zoohigijeni smo poslali fotografije ove zmije, gde su nam rekli da je reč o rečnoj zmiji koja nije otrovna.- Ova zmija je rečna, neotrovnica, ribarica, iz porodice smukova i najčešće se pojavljuje u gradu - kažu u ovoj ustanovi.

Napravila haos... Zmija koja je uplašila  pevačicu
Napravila haos... Zmija koja je uplašila pevačicu

Građani, oprezZOOHIGIJENA: NE DIRAJTE ZMIJU!Iz Zoohigijene kažu da je proleće period kada se mogu pojaviti zmije u gradskim sredinama, ali da nikada građani ne treba da ih diraju.- Ukoliko se desi da građani primete neku zmiju na ulici ili u dvorištu, treba da pozovu Službu zoohigijene, Veterinarske ustanove „Veterina Beograd“ na telefon 011/32-93-099, kako bi naši radnici pravovremeno reagovali. Savetujemo građane da u takvim slučajevima zmije ne hvataju sami i da ih ne ubijaju - kažu u Zoohigijeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track