DRAMA U BEČU: Dve devojčice poreklom iz BiH pobegle na sirijsko ratište!
Foto: Beta

Ostavile oproštajna pisma

DRAMA U BEČU: Dve devojčice poreklom iz BiH pobegle na sirijsko ratište!

Planeta -
Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16) ostavile su poruku roditeljima da žele da se priključe nekoj od zaraćenih strana

BEČ - Petnaestogodišnja Sabina i šesnaestogodišnja Samra su ostavile pismo roditeljima u kojem ih obaveštavaju da su otišle u Siriju. Sabit Selimović, otac jedne od devojčica, moli sve ljude da mu pomognu da spasi devojčice Sabinu i Samru od sirijskog haosa.

“Dana 10.04.2014. iz Beča avionom prema turskom gradu Adana otišle su Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16), državljanke Austrije poreklom iz Bosne i Hercegovine, a pod daljom sumnjom da su otišle u pravcu Sirije. Tu istu noć smo u stvarima Sabine Selimović i Samre Kešinović pronašli oproštajna pisma koja su ostavljena roditeljima i familiji, a iz kojih je vidljivo da im je krajnji cilj Sirija, odnosno priključenje nekoj od zaraćenih strana", navodi se u pismu.

Kako se dodaje, ponovo je informisan MUP Austrije sa svim novim detaljima i informacijama koje su roditelji prikupili, koji je istovremeno uključio i MUP Turske.

"Molimo sve one koji nam mogu pomoći sa bilo kakvim informacijama gdje su, gde se nalaze i da li su viđene na prostoru Adane, da li su prešle granicu prema Siriji”, stoji u pismu roditelja Sabine Selimović koji mole da im se svi koji imaju neku informaciju jave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track