DRAMA U KNEZU: Spaseni mali pačići sa krova banke
Foto: Printskrin YT

DRAMA U KNEZU: Spaseni mali pačići sa krova banke

Beograd -
Sve je počelo kada je patka sletela na krov, gde je napravila gnezdo pored žardinjere s cvećem i odlučila da tu dobije potomstvo. Pačići su na svet došli u ponedeljak, a majku su nekoliko dana hranili zaposleni u banci

BEOGRAD - Neobična akcija spasavanja pačića koji su se izlegli na krovu jedne banke, odigrala se u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Spasioci su pačiće u specijalnom kavezu odneli do Save, gde su ih zajedno s majkom pustili na slobodu.Sve je počelo kada je patka sletela na krov, gde je napravila gnezdo pored žardinjere s cvećem i odlučila da tu dobije potomstvo. Pačići su na svet došli u ponedeljak, a majku su nekoliko dana hranili zaposleni u banci.Kada su se pojavili i pačići, bilo je vreme za akciju - pačiće iz centra trebalo je prebaciti u prirodno okruženje, na obale reke.Vremena za akciju nije bilo mnogo, jer boravak na krovu banke više nije bio bezbedan za pernate stanare. Tako se desilo i da su dva pačeta u jednom trenutku pala sa krova zgrade na jednu od najprometnijih beogradskih ulica, ali su prošli "bez ogrebotine".

http://www.youtube.com/watch?v=-Y9MTktLATo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track