DRAMA U SPS: Dušan Bajatović doživeo infarkt zbog izbora!

Socijalisti naglo pozlilo u izbornoj noći

DRAMA U SPS: Dušan Bajatović doživeo infarkt zbog izbora!

Politika -
Stres: Dušanu Bajatoviću skočio pritisak na preko 200 dok je čekao rezultate izbora u centrali u Novom Sadu, pa je hitno prebačen u bolnicu

BEOGRAD - Dule imao srčku!Dušanu Bajatoviću, potpredsedniku SPS i direktoru „Srbijagasa“, naglo je pozlilo tokom izborne noći u sedištu stranke u Novom Sadu, zbog čega je u noći između nedelje i ponedeljka hitno prebačen u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.- Dule je imao blagi infarkt. Čekali smo rezultate u odboru SPS u Novom Sadu i pritisak mu je naglo skočio - na više od 200! Bilo mu je veoma loše, sav je bio prebledeo. Svi su se uplašili jer znaju da ima problema s pritiskom. Čak je on sam tražio da pozovu lekare, iako ih ne voli. Prebačen je u bolnicu, gde je dobio lekove. Dobro je prošlo kako je moglo biti - navodi izvor Kurira blizak Bajatoviću i dodaje da su mu lekari rekli da mora da uspori svakodnevni tempo.Lekari zabrinuti- Moraće da se odmara i miruje nekoliko dana.Dobio je terapiju, biće na posebnoj dijeti i moraće manje da se nervira, da izbegava stres. To su sve faktori koji direktno izazivaju srčane tegobe, a on će morati da se pričuva. Stalno je na relaciji Moskva - Beograd - Novi Sad, radi 12 sati dnevno, nezdravo se hrani... Svi koji ga vole rekli su mu da mora da uspori i da je zdravlje na prvom mestu. Sve ga je stiglo: kampanja, u kojoj je bio svakodnevno aktivan, posao, svakodnevni problemi sa „Srbijagasom“ - priča izvor Kurira i dodaje:

Dušan Bajatović
Dušan Bajatović

Naporan tempo- Hiljadu puta smo mu rekli: „Dule, uspori zbog zdravlja, nađi neku pristojnu ženu, oženi se.“ On na to kaže: „Bih ja, miko, ali koja će da me trpi i da izdrži ovaj moj ludački tempo života.“Bajatović juče nije odgovarao na pozive Kurira, ali je u poruci potvrdio da mu je pozlilo.- Ma, to je moja stara priča. Visok pritisak. Hvala bogu, dobro sam - napisao je Bajatović.Vest da potpredsedniku SPS nije dobro čelnicima stranke saopštila je Slavica Đukić Dejanović, jer su njoj kao lekaru odmah javili.- U sedištu SPS u Beogradu prilično su se uznemirili, ali svi su ubrzo odahnuli jer im je javljeno da će sve biti u redu, da mu život nije ugrožen - saznajemo u ovoj stranci.

UpozorenjeSIMPTOMI INFARKTANajvažniji simptomi infarkta su produžen i veoma jak bol, odnosno stezanje i pritisak u grudima, ispod grudne kosti. Bol često seva kroz levu ruku, vrat ili vilicu, a često je praćen slabošću, malaksalošću, znojenjem, ponekad povraćanjem i vrlo izraženim gušenjem. Infarkt se može javiti posle težeg fizičkog zamora, nerviranja i izlaganja hladnoći, ali i iz čista mira, pa čak i u snu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track