DRAMA U TAKOVSKOJ: Pljačkaš biciklom pobegao sa 2 miliona dinara i 23.000 evra!
Foto: Nemanja Pančić

Nesvakidašnja pljačka u centru Beograda

DRAMA U TAKOVSKOJ: Pljačkaš biciklom pobegao sa 2 miliona dinara i 23.000 evra!

Crna Hronika -
Maskirani lopov pištoljem zapretio radnicima Unikredit banke i zatim odneo dva miliona dinara, 23.000 evra i 2.000 dolara
1 / 7 Foto: Nemanja Pančić

BEOGRAD - Umakao pre dolaska patrole.Nepoznati razbojnik, maskiran fantomkom i naoružan pištoljem, opljačkao je u ponedeljak oko 10 sati filijalu Unikredit banke na uglu ulica 27. marta i Đušine i iz nje odneo dva miliona dinara, 23.000 evra i 2.000 dolara!Svedoci su ispričali da je razbojnik do banke došao biciklom.- Čim je ušao, viknuo je: „Ovo je pljačka! Dajte mi sve pare!“ Pištolj je držao uperen u radnike na šalteru, koji su se za trenutak skamenili od straha, što je dodatno iznerviralo pljačkaša. Ponovo je viknuo: „Brže malo! Dajte novac!“ - ispričao je izvor Kurira.Imao saučesnika?Tada je jedna od zaposlenih radnica uzela novac i stavila ga u kesu koju je dala lopovu. Nakon toga je on izleteo iz banke, ponovo seo na bicikl i pobegao Ulicom 27. marta ka Kalemegdanu.

Pošto je neko od zaposlenih pritisnuo panik-taster, policija je ubrzo stigla na lice mesta.- Svi u banci su delovali veoma uplašeno, ali pljačkaš je po svemu sudeći imao saučesnika među zaposlenima. Naime, sat pre pljačke u banku je stigla velika suma novca, prikupljana tokom prvomajskih praznika. Verujemo da je on od nekoga dobio tu informaciju - kaže sagovornik iz istrage.

Pljačku nije uspeo da spreči ni pripadnik obezbeđenja koji je sve vreme stajao na ulazu.Inspektori su uzeli snimke sa sigurnosnih kamera, koje su zabeležile svaki trenutak pljačke: od razbojnikovog dolaska do bekstva s kesom punom novca. Ti snimci će biti pregledani, kao i snimci kamera koje pokrivaju ulice kojima je pljačkaš bežao.

Ostavio tragove- Narednih dana napravićemo foto-robot razbojnika i pokazati radnicama fotografije ljudi koji su ranije privođeni zbog razbojništava, a koji odgovaraju opisu počinioca. Razbojnik je ostavio tragove stopala na podu, otiske smo uzeli i uputili na analizu - kaže naš sagovornik.

Saopštenje iz bankeBEZ TALACAIstražitelji su juče zabranili zaposlenima u opljačkanoj filijali da daju izjave za medije, a Unikredit banka je izdala saopštenje u kojem je navedeno da prilikom pljačke niko od klijenata ili zaposlenih nije povređen.- Važno je napomenuti i da niko od prisutnih nije držan kao talac tokom pljačke - navodi se takođe u saopštenju banke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track