DRAMATIČNO: Autobus potpuno uništio džip Tome Nikolića!
Foto: Kurir štampano Rojters

Žestoka saobraćajka: Poklon šeika Abu Dabija odlazi na otpad

DRAMATIČNO: Autobus potpuno uništio džip Tome Nikolića!

Politika -
Blindirani „Mercedes 500 GL“, u kome nije bio predsednik države, sudario se sa autobusom, a udarac je bio toliko snažan da je auto potpuno neupotrebljiv

BEOGRAD - Za otpad.

Blindirani džip „mercedes 500 GL“, koji je koristio predsednik Srbije, juče ujutro je potpuno slupan dok ga je vozio radnik „Mercedesovog“ ovlašćenog servisa u Ulici Đorđa Stanojevića u Beogradu, saznaje Kurir.

Predsednik Tomislav Nikolić u trenutku udesa nije bio u automobilu, a u sudaru nije bilo povređenih.

Poklon SrbijiReč je jednom od tri „Mercedesova“ džipa koje je prošle godine Muhamed bin Zajed al Nahjan, šeik Abu Dabija, poklonio Srbiji.- Šteta je totalna. Automobil je bio na redovnom tehničkom servisu u auto-servisu u Ulici omladinskih brigada 33. Jedan momak, koji radi u servisu, na svoju ruku je seo u automobil da se provoza i u Ulici Đorđa Stanojevića naleteo na autobus privatnog prevoznika - kaže izvor Kurira blizak državnom vrhu.

Kako saznajemo, protiv vozača autobusa biće podignuta krivična prijava jer je prelazio iz trake u traku, a nije dao migavac, dok će protiv radnika servisa biti pokrenuta prekršajna prijava pošto mu je istekla saobraćajna dozvola.Jedan od očevidaca ovog događaja koji je želeo da ostane anoniman, kazao je za Kurir da je do saobraćajne nesreće došlo tako što je džip izlazio iz garaže auto-servisa i naleteo na autobus privatnog prevoznika, takođe marke „mercedes“.- Da bi izbegao automobil, vozač autobusa je smotao i udario u ogradu, ali to nije bilo dovoljno da ne dođe do sudara sa džipom - kaže naš sagovornik. A, kako samo imali prilike da se uverimo, ograda auto-servisa je na jednom mestu oštećena i odlomljen je komad betona.

Mesto udesa... Ogradu je oštetio bus u pokušaju da izbegne sudar
Mesto udesa... Ogradu je oštetio bus u pokušaju da izbegne sudar

ZanemeliPortparolka ovlašćenog „Mercedesovog“ servisa Mirela Mitić nije želela ni da potvrdi, ni da demantuje da je njihov radnik vozio automobil Predsedništva, niti da je džip slupan.- Ne želimo ništa da komentarišemo. Politika naše firme je da sve držimo pod diskrecijom - rekla je Mitićeva.Podsećamo, princ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Muhamed bin Zajed, poklonio je Srbiji tri blindirana automobila marke „mercedes GL 500“, nakon što je prilikom posete Beogradu video da naši državni organi poseduju skroman vozni park.Najbolja vozila- Kada smo organizovali prevoz za šeika i njegovu delegaciju, dali smo najbolje automobile kojima raspolaže naš državni vrh. Pošto se radi o automobilima starim od 10 do 15 godina, šeik je najavio da će tri blindirana „mercedesa 500 GL“ poslati na poklon Aleksandru Vučiću. Prvi potpredsednik vlade je zahvalio, ali je tražio da to bude poklon za Srbiju, što je šeik i prihvatio i poslao automobile specijalnim letom - rečeno je tada u Ministarstvu odbrane.

TerenacTENK NA ČETIRI TOČKADžip „mercedes GL 500“, kažu stručnjaci, pravi je tenk na četiri točka, težine preko pet tona, a motor od 6.100 kubika sposoban je za vožnju maksimalne brzine od čak 300 kilometara na sat. Unutrašnjost automobila obložena je kožom, a tehničke mogućnosti su mnogobrojne, tako da, pored ostalog, putnici mogu da gledaju filmove ili televiziju. Kako je saopšteno u Ministarstvu odbrane, vrednost poklona je oko tri miliona evra, a odlučeno je da automobile koriste najviši državni funkcioneri, kao i da se koriste prilikom dočeka stranih delegacija jer su reprezentativni i imaju najviši stepen zaštite.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja