Dranje putnika na aerodromu!

Opet šišanje

Dranje putnika na aerodromu!

Društvo -
Razlika u ceni između dolaska na beogradski aerodrom taksijem i odlaska ide i do nekoliko hiljada dinara

BEOGRAD - Lopovluk!Vratio sam se pre neki dan sa letovanja i kada sam hteo da uzmem taksi sa aerodroma „Nikola Tesla“,umalo me šlog nije strefio. Taksista mi je tražio 2.000 do centra grada, a ja sam za 1.200 dinara, kada sam krenuo na put, došao do aerodroma!Ovo je za Kurir rekao M. N. iz Beograda, koji je našu redakciju okrenuo izrevoltiran novom organizacijom na našem aerodromu. Naime, kako kaže, na aerodromu ne postoji mogućnost da čovek okrene taksi i naruči vožnju. Samo taksisti koji imaju vaučere mogu da prevoze putnike. I šta rade? Odraše narod. Od zbunjenih putnika uzimaju i po nekoliko hiljada više nego što bi zaista trebalo.- To je novo pravilo s fiksnim tarifama za vožnju od aerodroma. Putnike dočekuju službenici na info-pultu, koji im daju vaučere sa odgovarajućom cenom koja pak zavisi od zone. Prvo nisam hteo da uđem u taj taksi, ali kada sam izašao, shvatio sam da policija ne dozvoljava prilaz nijednom drugom taksisti u blizini aerodroma, nisam imao kud - kaže naš sagovornik i pita zašto i taksisti na aerodromu ne koriste taksimetar.Branko Miloševski, član Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Beograda, kaže za Kurir da je ceo sistem katastrofalan.- Ovaj zakon donet je 2011. godine i jasno je da je loš i nestručan. Mi smo davali predloge da se to promeni, ali niko ništa ne preduzima. Mora se nešto promeniti kako bi se uveo red u taksi prevozu.Kontaktirali smo i s aerodromom „Nikola Tesla“, ali oni kažu da je ovu odluku doneo Gradski sekretarijat za saobraćaj.Gradski sekretarijat za saobraćaj objavio je cene taksi usluga, o čemu su putnici informisani na štandu sekretarijata koji se nalazi u dolaznom delu terminala - kažu iz ove ustanove.

Ovo su taksi zone1. zona - 1.500 dinara (Zemun, Novi Beograd, Stari grad, Dobanovci, Surčin, Karaburma, Zvezdara, Voždovac, Banovo brdo...)2. zona - 2.000 dinara (Batajnica, Ugrinovci, Kotež, Krnjača, Jakovo, Kanarevo Brdo, Novi Železnik, Petlovo brdo, Bečmen...)3. zona - 3.000 dinara (Borča, Ovča, Višnjička banja, Veliko selo, Kaluđerica, Vinča, Boleč, Veliki Mokri Lug, Beli potok, Resnik, Boljevci, Sremčica, Prograr...)4. zona - 4.500 dinara (Guncati, Ripanj, Barič, Obrenovac, Rvati, Umka, Zabrežje, Velika Moštanica, Urovci, Vrčin, Zaklopača, Zuce...)5. zona - 7.000 dinara (Vranić, Jasenak, Šiljakovac, Veliki korak, Guberevac, Babe, Stojnik, Sokolovo, Rožanci, Draževac, Zvečka, Mladenovac, Međulužje...)

„Divljaci“ i dalje haraju!I pored toga što su uvedeni vaučeri, „divljih“ taksista i dalje ima na aerodromu „Nikola Tesla“. Oni bukvalno otimaju putnike dočekujući ih na međunarodnom terminalu.- Kad nađu mušteriju, onda im kažu da izađu iz kruga aerodroma kako ih policija ne bi videla. Tako sam morala da pešačim s koferom pedesetak metara da bih ušla u taksi. Na kraju mi je do Zelenog venca uzeo 2.000 dinara. Sramota! - kaže Marija S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track