Draško Petrović na čelu Telekoma?

Ovo su novi direktori

Draško Petrović na čelu Telekoma?

Politika -
Postoji mogućnost da Branko Ružić zasedne na mesto predsednika UO EPS

BEOGRAD - Direktori po stručnosti!Iako će se direktori birati na konkursu, Kurir je otkrio ko su aduti stranaka za fotelje pojedinih državnih firmi!PUPS-u SrbijašumeNačelno je dogovoreno da EPS i Telekom pripadnu naprednjacima, a da socijalisti nastave da upravljaju preduzećima u kojima su bili i do sada, s tim da im još neka odu u miraz.- JP „Srbijašume“ i Pošta Srbije pripašće PUPS, a priča se da bi direktor mogao da bude Milan Krkobabić. Ova stranka bi mogla da dobije i Poštansku štedionicu. Direktor Telekoma biće Draško Petrović, koji je za vreme Koštuničine vlade već bio na ovom mestu. Kao direktor EPS viđen je kadar SNS Aleksandar Obradović, koji je ranije vodio predstavništvo češkog ČEZ u Beogradu. Postoji mogućnost da Branko Ružić zasedne na mesto predsednika UO EPS. Dosadašnji direktor „Puteva Srbije“ ostaće kadar SPS Zoran Drobnjak, jer su zadovoljni njegovim rezultatima. „Srbijagas“ je rezervisan za Bajatovića, a Upravu carina vodiće Dačićev savetnik u MUP Ivica Tončev, koji će nastaviti da savetuje bu­du­ćeg premijera. SPS bi trebalo da dobije i „Železnice Srbije“. URS će, kao i dosad, voditi Elektromrežu, Aerodrom...Još nije završeno- Informacije su vam dobre, ali morate da znate da se sve menja iz sata u sat i da postoji mogućnost da dođe do promena - kaže dobro obavešteni izvor Kurira. Draško Petrović za Kurir je rekao da takve informacije ne može da komentariše.Dosadašnji direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović takođe je kratko za Kurir rekao da će se direktori birati na konkursu.- Kada je reč o „Srbijagasu“, valjda ne treba menjati tim koji je uspešno i dobro radio - kaže on.

Obradović: Kadrovska rešenja od nedeljeŽarko Obradović, potpredsednik SPS, izjavio je da će se o kadrovskim rešenjima u novoj vladi razgovarati početkom naredne sedmice. On nije potvrdio da će u budućoj vladi biti ministar prosvete i nauke.

URS: Biće konkursaKuriru je u URS rečeno da se ne znaju direktori preduzeća jer će se oni birati na konkursu.- To je deo koalicionog sporazuma koji su svi potpisali. To znači da će se direktori birati na konkursu po stručnosti, a ne po partijskoj knjižici, tako da u ovom trenutku niko ne može da pretenduje na bilo koje mesto u javnim preduzećima - kažu u URS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track