DRUGA RUNDA KONSULTACIJA Pastor: Razgovarao sam sa Vučićem, o rezultatima sutra
Foto: Tanjug

O novoj vladi

DRUGA RUNDA KONSULTACIJA Pastor: Razgovarao sam sa Vučićem, o rezultatima sutra

Politika -
Lider SVM nije precizirao ni vreme ni mesto tog razgovora

BEOGRAD - Lider SNS i SVM Aleksandar Vučić i Ištvan Pastor razgovarali su danas o formiranju nove republičke vlade.

Pastor je rekao da je danas obavio još jedan razgovor sa Vučićem, ne precizirajući ni vreme ni mesto tog razgovora. Lider SVM je najavio da će detalje o razgovorima sa SNS izneti na sutrašnjoj konferenciji za novinare u Subotici koja bi trebalo da se održi u 9.30 časova.

Predsednik SVM je pre dva dana rekao da još nije izvesno učešće te stranke u parlamentarnoj većini i da pre toga SNS treba da se izjasni o programskim prioritetima iz dokumenta koji je SVM predao naprednjacima.

"U tom dokumentu nema ničeg novog u odnosu na ono što smo zastupali poslednjih godina. Ima elemenata oko kojih je potrebno dodatno razjašnjavanje, ali to su pitanja za koja smo se proteklih godina zalagali u parlamentu", objasnio je tada Pastor.

"Ako uspemo da se dogovorimo o prioritetima koji se nalaze u dokumentu koji smo predali SNS, mislim da je naše učešće u parlamentarnoj većini izvesno", poručio je Pastor.

Razgovori o formiranju vlade su u prošli ponedeljak upravo počeli sastankom lidera SNS i SVM, na kojem je toj stranci jasno ponuđeno da učestvuje u vladi.Pastor je posle tog sastanka rekao da je njegova stranka ostala pri zahtevu da imaju državne sekretare na šta je Vučić izjavio da naprednjaci nemaju ništa protiv da SVM u vladi ima i nekog ministra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track