DRUGA ŽRTVA POPLAVA: Vatrogasca spasioca odnela bujica na Jasenici dok je spasavao život drugome
Foto: Tanjug

Hrabri vatrogasac izgubio bitku s rekom

DRUGA ŽRTVA POPLAVA: Vatrogasca spasioca odnela bujica na Jasenici dok je spasavao život drugome

Srbija -
Spasavao je čoveka koji je spas od bujice potražio na drvetu. Naši su spasli tog čoveka, a spasilac se otrgao od konopca. Potraga je u toku, potvrdio je Predrag Marić

KRAGUJEVAC - Vatrogasca spasioca D. L. (42) iz Topole odnela je jutros bujica u akciji spasavanja na reci Jasenici. Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da se za spasiocem još traga.

"Spasavao je čoveka koji je spas od bujice potražio na drvetu. Naši su spasli tog čoveka, a spasilac se otrgao od konopca. Potraga je u toku", rekao je Marić.

Vatrogasac je izgubio život na potezu između sela Žabare i Gorovič u toj opštini, izjavio je predsednik te opštine Dragan Jovanović. "D. L. je pokušao da spase jednog čoveka, koji je krenuo na posao, a koji se zbog velike bujice na putu od Žabara do Goroviča, popeo na drvo", rekao je Jovanović.

Prema rečima Jovanovića, u tom pokušaju spasavanja, jutros oko šest sati, vatrogascu D.L. se otkačila sajla i upao je u bujicu. Drugi vatrogasac koji je bio sa njim, uspeo je da prepliva bujicu i spasio se.

Jovanović je rekao da je zbog kišnih padavina "situacija u Topoli katastrofalna", da je reka Jasenica koja se izlila oštetila most u Belosavcima, da je u potpunom prekidu regionalni put Topola-Rudnik, zbog klizišta i odrona u selu Guriševci."Ljudi i mehanizacija dežurali su noćas u Natalincima, gde se takođe izlila Jasenica, i odatle smo evakuisali decu i stoku", rekao je Jovanović.

Prva žrtva poplava u Umčarima

U Umčarima se noćas utopila jedna osoba i to je prva žrtva poplava u Beogradu, saopštio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali. On je noćas, posle sednice Gradskog štaba za vanredne situcija apelova na građane da slušaju i poštuju savete nadležnih organa kako se ubuduće takvi slučajevi ne bi dešavali.

"Imamo i prvu žrtvu. U Umčarima se utopila jedna osoba, zato što nije slušala nadležne organe koji su je savetovali da treba da se evakuiše iz kuće. Naš primarni cilj je da izbegnemo takave slučaje", rekao je Mali i podvukao da građani, ukoliko se evakuacija naredi poslušaju nadležne organe oko načina evakuacije. Mali je rekao da su na teritoriji grada najugroženija područja Lazarevca, Obrenovca i Grocke.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je jutros da se broj evakusanih zbog poplava povećao za deset i da ih je do sada zbrinuto 46 osoba. Oni su smešteni u obrenovačkom hotelu i Mesnoj zajednici Poljane.Čučković je u izjavi Tanjugu precizirao da su svi dobro i da hrane i smeštajnih kapaciteta ima dovoljno, ocenivši da će naredni dani biti veoma teški i biće izazov za sve, ilustrujući to podatkom da je nivo vode od noćas u 1 časova porastao za 30 centimetara. Na teritoriji Beograda tokom jučerašnjeg dana palo je 55 litara vode po kvadratnom metru, što je približno jednako mesečnom preseku padavina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja