DRULOVIĆ: Želim da ostanem selektor, odluka je Karadžićeva
Foto: Fonet

Posle pobede u Dablinu

DRULOVIĆ: Želim da ostanem selektor, odluka je Karadžićeva

Fudbal -
Ne sumnjam da će predsednik FSS doneti najbolju odluku", uveren je vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije

Vršiloca dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinka Drulovića nije iznenadio ni nešto slabiji početak, a pogotovo ne odlična igra u drugom poluvremenu prijateljskog meča sa Ircima (2:1), kada su naši reprezentativci domaćinu "sakrili loptu" i potpuno umirili vatrene navijače.

"Očekivali smo presing Iraca od starta meča, jer su oni ozbiljna ekipa, sa igračima iz Premijer lige. Kod kuće imaju uvek jak vetar u leđa sa tribina, a i bili su u situaciji da se dokažu pred selektorom. Desile su nam se i greške, one se daju ispraviti i nisu zabrinjavajuće, ali onda je usledila igra koja je bila u svakom pogledu na visokom nivou. Mi imamo ozbiljan tim, jednu grupu od 20 i više fudbalera koji mogu da ispune visoke zahteve, izuzetnu konkurenciju u timu za svaku poziciju, što sve garantuje bolje sutra. Videli ste da su nama i rezerve u Dablinu održale kvalitet", ne krije Drulović.Selektor zlatnih omladinaca, preuzimajući seniorski sastav za meč u Irskoj, isticao je potrebu za pobedom, ne samo kao ličnu aspiraciju za debi, već kao neizostavni deo sazrevanja ekipe."Znao sam sve igrače, a uvideo sam i njihove visoke vrednosti kao ekipe. Znam koliko su sposobni, ali isto tako me je iskustvo naučilo da se u životu sve stiče pa i taj pobedonosni duh. Rekao sam igračima da ulaze u novu fazu i da svaki trijumf donosi nešto novo i pozitivno. Reagovali su kako sam i očekivao i zato mi je pobeda u Irskoj tim draža. Potvrdili smo potencijal i najavili visoke vrednosti.

Ne krije Drulović i da je optimizam kod njega za nijansu veći nego posle žreba u kvalifikacijama za EP 2016.

"Smatram da naša selekcija može da odigra svaki meč u kvalifikacijama na nivou igre iz drugog poluvremena u Dablinu. Kad se koriguju neke sitnice i kad se obave pripreme za takmičarsku utakmicu, uveren sam da je Srbija sposobna da ode na EP. I igračima sam pred put u Dablin rekao da će svaki meč biti pripremni za start kvalifikacija u Jermeniji. Jer taj meč u Jerevanu je najvažniji. Uspešan početak donosi i više od tri boda".

Drulović je uz patronat Ilije Petkovića pokazao da je sposoban da vodi nacionalni tim, a predsednik Tomislav Karadžić je neformalno najavio da bi mogao da mu da šansu i u majskim mečevima sa Panamom i Jamajkom, odnosno Brazilom 6. juna u Sao Paolu.

"Ne, nisam na tu temu još uvek razgovarao sa predsednikom Karadžićem. Ja sam prihvatio ovu dužnost sa velikim oduševljenjem i radim kao da ću ostati. Nikad nisam krio aspiracije da želim da ostanem selektor Srbije, a sad je sve na Karadžiću. Ne sumnjam da će doneti najbolju odluku", uveren je Ljubinko Drulović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track