Državni vrh čestitao Vaskrs
Foto: Kurir Arhiva

Uoći najvećeg hrišćanskog praznika

Državni vrh čestitao Vaskrs

Društvo -
Pobeda našeg spasitelja Isusa Hrista nad smrću, nauk vaskrsenja sina Božjeg, nada su za sve verujuće da su pravda i dobrota uvek jače od nepravde i zla, naveo je predsednik Nikolić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je povodom najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa čestitku Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim građanima Srbije koji proslavljaju ovaj praznik i poručio da snaga naše zemlje bude u razumevanju, ljubavi i solidarnosti.Najveći hrišćanski praznik predsednik Nikolić čestitao je i građanima Republike Srbije katoličke i protestantske veroispovesti, Beogradskom nadbiskupu i časnim ocima Beogradske nadbiskupije.

Pobeda našeg spasitelja Isusa Hrista nad smrću, nauk vaskrsenja sina Božjeg, nada su za sve verujuće da su pravda i dobrota uvek jače od nepravde i zla, naveo je predsednik Republike.

U prazničnim danima u kojima slavimo vaskrsenje Isusovo, neka naše molitve, poručio je Nikolić, budu posvećene zdravlju i napretku naših porodica, prijatelja, našem rasejanju, slabim i ugroženim sunarodnicima, napretku zajedničke nam domovine Srbije, dobrobiti svakog čoveka bez obzira na versku pripadnost.

Neka snaga naše zemlje bude u razumevanju, ljubavi i solidarnosti kojoj nas uči naša vera, istakao je Nikolić, uz čestitke svim građanima Srbije koji proslavljaju Vaskrs, sa željom da najveći hrišćanski praznik proslave okruženi porodicom, u miru sa sobom i drugima. (kraj) sv 14:01

Čestitke građanima Srbije, koji slave najveći hrišćanski praznik Uskrs danas su uputili mnogi ministri i drugi zvaničnici.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković čestitao je danas Uskrs hrisćanskim vernicima u Srbiji. "U ime ministarstva pravde i državne uprave, kao i svoje lično ime, svim građanima Srbije, koji slave najveći hrišćanski praznik, vaskrsenje Hristovo, čestitam Vaskrs sa željom da praznični dani unesu toplinu u njihove domove, radost i duhovni mir", naveo je Selaković u čestitki. On je dodao da stradanje Isusovo treba da nas podseti da na međusobnoj toleranciji i uvažavanju mora da počiva svako društvo.

Čestitke su uputili ministar odbrane i zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Nebojša Rodić i Sulejman Ugljanin, direktor Kancelarije za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević, predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali. Rodić je svim pripadnicima tog ministarstva i Vojske Srbije koji slave Uskrs čestitao veliki hrišćanski praznik. "Želim vam puno uspeha u daljem radu i da radost ovog praznika podelite u dobrom zdravlju, sreći i zadovoljstvu sa svojim najbližima", naveo je Rodić u čestiki.

Ugljanin je poželeo svima da im predstojeći praznični dani donesu zdravlje, sreću i duhovni mir i da ih podsete da su ljubav i tolerancija zajedničke vrednosti koje treba negovati. "Svim građanima naše zemlje koji praznuju Uskrs, čestitam najveći hrišćanski praznik. Želim da Uskrs provedu u miru i radosti, okruženi članovima svoje porodice, prijateljima i svim ljudima dobre volje", istakao je Ugljanin.

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali je svim vernicima čestitao Uskrs, koji se ove godine obeležava istoga dana i po julijanskom i po gregorijanskom kalendaru. "Želim vam da ovaj veliki hrišćanski praznik provedete sa bližnjima u miru, zdravlju i zadovoljstvu. Pokažimo humanost, budimo tolerantni i otvoreni i pomozimo svima kojima je pomoć potrebna", navodi se u čestitki.

Najveći hrišćanski praznik Vaskrs patrijarhu srpskom Irineju, nadbiskupu beogradskom Stanislavu Hočevaru, poglavarima protestantskih crkava, episkopima, biskupima, sveštenstvu, monaštvu i vernima čestitao je i direktor Kancelarije za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević.On je poželeo svima da nas radost Praznika nad praznicima ispuni kako bismo zajedno slavili pobedu života nad smrću i silom međusobne ljubavi poboljšali ovo teskobno vreme. Radojević je poželeo i da nas radost Hristovog vaskrsenja nadahne na stalnu borbu protiv greha i slabosti, posebno u ovom vremenu prepunom izazova.

Princ Aleksandar Karađorđević je čestitao Uskrs uz želju da, kako je naveo, praznik oživi vrline koje će pomoći da budemo bolji ljudi i narod. Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas poželeo je da najveći hrišćanski praznik svima donese sreću i mir i da ga provedu sa svojim najbližima u ljubavi i slozi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track