DS i SDA će učestvovati u formiranju vlade

dogovor

DS i SDA će učestvovati u formiranju vlade

Politika -
Kako se trenutni pregovori vode o programskim i ekonomskim načelima buduće vlade, stranke su se saglasile da je prioritet nastavak evropskog puta Srbije, borba protiv siromaštva i korupcije, dodaje DS

BEOGRAD - Demokratska stranka i Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina učestvovaće u formiranju nove parlamentarne većine i vlade, čiji je prioritet nastavak evropskog puta Srbije, borba protiv siromaštva i korupcije, saopštila je DS.

Posle razgovora predstavnika dve političke partije, iz DS je saopšteno i da će u nastavku razgovora biće dogovarani konkretni oblici učešća u Vladi i kadrovska rešenja.

"DS je imala razgovore o formiranju nove vlade sa SDA na kojima je zaključeno da će dve stranke koje su imale uspešnu saradnju u prethodnom mandatu učestvovati i u formiranju nove parlamentarne većine i vlade", navodi se u saopštenju.

Kako se trenutni pregovori vode o programskim i ekonomskim načelima buduće vlade, stranke su se saglasile da je prioritet nastavak evropskog puta Srbije, borba protiv siromaštva i korupcije, dodaje DS.

U nastavku razgovora biće dogovarani konkretni oblici učešća u Vladi i kadrovska rešenja, navodi se u saopštenju.SDA je na majskim parlamentarnim izborima osvojila dva poslanička mandata u Skupštini Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track