DS: Nova vlada neće doneti boljitak

DS: Nova vlada neće doneti boljitak

Politika -
Vlada počinje rad ne sa rešenjima, nego sa obmanama i izgovorima, ističe DS i dodaje da se oni koji su upropastili ekonomiju jadaju na ekonomsko stanje

BEOGRAD - Demokratska stranka saopštila je danas da vlada koja se formira ne može biti pozitivan korak za Srbiju, niti će doneti boljitak. Građani koji su glasali za promene prevareni su, jer ekonomske promene koje su tražili sigurno neće doneti oni koji su 12 godina vodili ekonomiju u Srbiji, kao što evropski kapacitet zemlji neće obezbediti oni koji su bili protiv reformi svih ovih godina, navodi se u saopštenju DS.

Vlada počinje rad ne sa rešenjima, nego sa obmanama i izgovorima, ističe DS i dodaje da se oni koji su upropastili ekonomiju jadaju na ekonomsko stanje, a oni koji su obećavali poništavanje svih ugovora sa Prištinom danas se nude da daju i ono što niko od njih ne traži na Kosovu i da srpski narod potpuno napuste. Vidljivo je i kakav će odnos prema institucijama imati ova vlast. Privatizovaće ih i urušiti baš kao u strašnim godinama crveno - crne koalicije, stoji u saopštenju.

DS navodi da mandatar naizmenično najavljuje recipročna hapšenja Albanaca i povratak bezbednosnih snaga na Kosovo, a stranim diplomatama konstruktivnost i spremnost na sve ustupke. Za sve to vreme, da li zbog straha od takve vlade ili nečeg drugog, u javnosti vlada muk. Niko ne pita koja je odgovornost Dačića i Dinkića za tešku situaciju u zemlji, kako je moće da oni koji su 12 godina vodili ekonomiju ne snose odgovornost, nego lamentiraju nad teškom situacijom, postavlja pitanje DS.

U saopštenju se ističe da je najveće pitanje legitimiteta vlade u kojoj šestoplasirana stranka na izborima drži sve poluge vlasti i pet resora, čime je izneverena volja građana. Glasajući za SNS, građani svakako nisu glasali za Dinkića i šansu da on i dalje upravlja zemljom, navodi se u saopštenju. DS zaključuje da svaka vlada treba da ima šansu, ali je jasno da su tu šansu dobili oni koji su već dosta lošeg ostavili iza sebe i da Srbija sa Dačićem, Veljom Ilićem i Dinkićem nema mnogo šansi za uspeh.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track