DS: Optužbe SNS i URS opasne po demokratiju

DS: Optužbe SNS i URS opasne po demokratiju

Politika -
DS saopštava da su optužbe SNS i URS veoma indikativne, posebno imajući u vidu činjenicu da su "najveći tajkuni uticali da se ovakva parlamentarna većina i formira".

BEOGRAD - Demokratska stranka osudila je i odbacila današnje tvrdnje Srpske napredne stranke (SNS) i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) da DS i njeni funkcioneri stoje iza promene vlasništva novinske kuće "Politika". URS je danas ocenio da je promena vlasnika novinske kuće "Politika" netransparentna i da je jedan od najtežih udaraca na slobodu medija i za to optužila DS.

Takođe, i SNS je promenu vlasnika "Politike" povezala sa DS i ocenila skandaloznim i sramotnim to što je najstarija novinska kuća u Sbiji "preko noći i bez ičijeg znanja" promenila vlasnika. DS saopštava da su "današnji navodi i optužbe SNS i URS opasni po demokratiju u Srbiji i veoma indikativni, posebno imajući u vidu činjenicu da su najveći tajkuni uticali da se ovakva parlamentarna većina i formira".

"Vladajuća većina koja se ovih dana formira i koja pretenduje da upravlja Srbijom, kontinuirano i pre stupanja na dužnost, pokušava da obmanom građana Srbije i skoro svakodnevnim napadima na DS napravi odstupnicu za eventualne političke neuspehe sa kojima ce se suočiti nakon formiranja Vlade Srbije", piše u saopštenju DS. DS ukazuje da se vladajuća većina tek sada suočava sa svom kompleksnošću situacije u kojoj je Srbija.

"Mlađan Dinkić koji je glavni kreator ekonomske politike Srbije u poslednjih 12 godina, tvorac i autor Zakona o informisanju i SNS čiji je v.d. predsednika bio autor ozloglašenog i nedemokratskog Zakona o informisanju, danas optužuju DS da sa tajkunima guši slobodu medija", piše u saopštenju. DS ukazuje da se više od 22 godine bori za demokratiju u Srbiji, za poštovanje svih građanskih sloboda i za modernizaciju Srbije.

"Od tog velikog cilja, kakvi god napadi na nas budu bili, nikada nećemo odustati!", poručuju iz DS-a. Moskovska Ist medija grupa (East Media Group) preuzela je 50 odsto preduzeća Politika novine i magazini od bečkog Ost holdinga, objavljeno je danas na sajtu Agencije za privredne registre. Promena vlasništva u "Politici" registrovana je 16. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track