DS PRED BANKROTOM: Banka će blokirati račun demokrata

DS PRED BANKROTOM: Banka će blokirati račun demokrata

Društvo -
Razvojna banka Vojvodine namerava da blokira račun DS jer nije vratio kredit od 3,2 miliona evra, koji je uzeo za finansiranje predizborne kampanje

BEOGRAD - Švorc.Demokratskoj stranci preti blokada stranačkog računa, saznaje Kurir. Prema našim informacijama, rukovodstvo Razvojne banke Vojvodine (RBV) odlučilo se na takav potez jer demokrate nisu vraćale kredit od 3,2 miliona evra, koji su uzeli na zajam za pokrivanje troškova predizborne kampanje.Demokrate su prošle godine uoči majskih izbora uzele dva kredita kod RBV ukupne vrednosti 360 miliona dinara - 260 miliona dinara za parlamentarne izbore i 100 miliona dinara za kampanju svog predsedničkog kandidata Borisa Tadića.- Rešili smo da blokiramo račun DS jer nisu poštovali obaveze iz ugovora o vraćanju ta dva kredita. Bili smo prinuđeni na taj potez da bismo zaštitili svoje poslovne interese - navodi izvor Kurira iz RBV.Inače, Kurir je već pisao da je i Radna grupa Uprave kriminalističke policije obrađivala predmet RBV.- Tokom proteklih godina ogromna svota novca proneverena je kroz sumnjive kredite. Nisu postojale garancije da će krediti biti vraćeni, a neki od njih uopšte nisu bili naplativi - rekao je tada izvor Kurira i kao posebno sumnjiv označio kredit odobren DS: - Naročito je sumnjivo to što je 11. decembra UO RBV odobrio DS da rok za vraćanje kredita bude produžen sa šest na neverovatna 42 meseca, uz mesečnu kamatu od 1,4 odsto! Garancija za kredit je rešenje o administrativnoj zabrani na stranačkom računu.Uprkos povoljnim bankarskim uslovima i činjenici da se novi lider DS Dragan Đilas hvali ekonomskim programom za preporod države, demokrate su ignorisale sopstvene obaveze, zbog čega im preti blokada računa. U RZV juče nismo dobili zvaničan komentar.

Demokrate zanemeleNiko od demokrata juče nije želeo da komentariše navode da će stranci biti blokiran račun zbog nevraćanja duga od 3,2 miliona evra Razvojnoj banci. Ni na zvanično poslata pitanja iz DS do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore.

Duguju i Komunisu?Kako saznajemo, osim duga RBV, DS još uvek nije vratio dug od 60 miliona dinara (oko 540.000 evra) ni marketinškoj agenciji „Komunis“. Vlasnik „Komunisa“ Ivan Stanković kaže da nema nikakav komentar na naša saznanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track