DSS neće glasati za rebalans budžeta
Foto: Dado Đilas

Sednica Skupštine

DSS neće glasati za rebalans budžeta

Politika -
Jovan Palalić ocenio da je predlog rebalansa budžeta pokušaj da se popravi "užasno loš" zakon koji je donela prethodna vlada

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) neće podržati predlog rebalansa budžeta, jer su odbijeni amandmani koje je ta stranka podnela na zakonski predlog, izjavio je poslanik DSS Jovan Palalić.

"Demokratska stranka Srbije je uložila veliki broj amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona u bužetu i očekivali smo da će naši amandmani, koji su imali za cilj da pokušaju da poprave Predlog zakona biti prihvaćeni", rekao je Palalić novinarima u Skupštini Srbije.

Kako je dodao, amandmani DSS su odbijeni, a njihovi poslanici ne znaju razloge za to što će, kaže, uticati na njihovu odluku o glasanju.

Palalić je ocenio da je predlog rebalansa budžeta pokušaj da se popravi "užasno loš" Zakon o budžetu koji je donela prethodna vlada. "Smatrali smo da to niji moguće i pokušal ovim amandmanima da utičemo da rebalans bude bolji. Pošto nisu prihvaćeni naši amandmani i sugestije D S S će glasati prortiv rebalanas", jasan je poslanik.Palalić je ocenio da će prava prilika da se vidi politika aktuelne vlade biti zakon o bužetu, ali da je i rebalans bio šansa da se vidi u kojoj meri su predstavnici vlasti bili spremni da uvaže konstruktivne predloge opozicije.

Kako smatra Palalić, ostalo je nejasno i nedorečeno kako će biti finansirane nadležnosti Vojvodine nakon odluke Ustavnog suda. On je podsetio da su nakon odluke Ustavnog suda 22 nadležnosti Vojvodine proglašene neustavnima.

"Nažalost, mi čujemo poruke iz autonomne pokrajine Vojvodine da se njih te odluke ne tiču, a od Vlade Srbije nismo dobili odgovor na koji način će biti rešeno pitanje Zakona o utvrđivanju nadležnosti i o finansiranju", naveo je Palalić.On je dodao i da je jutros održzan kolegijum u Skupštini Srbije gde su poslanici pokusali da na predlog predstavnika vlasti nađu rešenje kako bi se aktuelna sednica završila u toku današnjeg dana ili noći.

Prema rečima Palalića, teško je pretpostaviti da li je to moguće, imajući u vidu današnji tok diskusije u koji se uključuju i predstavnici vlasti i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

"Zahtev vlasti je bio da se pokuša da se sednica završi večeras i da se glasa, a nova sednica da se otvori u utorak, na kojoj bi bilo reči o izmenama i dopunama Zakona o obrazovanju", kazao je Palalić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track