DSS: Razgovor sa Tačijem narušava državne interese

Reakcije

DSS: Razgovor sa Tačijem narušava državne interese

Politika -
Skupština Srbije još nije usvojila platformu za pregovore o Kosovu, niti je donela odluku i ovlastila bilo koga da može da se susretne s Hašimom Tačiojem ili bilo kojim drugim albanskim separatistom, rekao je Petković

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je da je sastanak u Briselu premijera Srbije i Kosova, Ivice Dačića i Hašima Tačija, potpuno neprihvatljiv i da predstavlja "narušavanje srpskih državnih i nacionalnih interesa".

Portparol DS S-a Petar Petković je rekao da je protiv Tačija 2008. podneta krivična prijava zbog "najtežeg krivičnog dela podrivanja ustavnog poretka Srbije" i da postoje "osnovane sumnje" da je odgovoran za zločin otmice Srba radi trgovine ljudskim organima.

"Skupština Srbije još nije usvojila platformu za pregovore o Kosovu, niti je donela odluku i ovlastila bilo koga da može da se susretne s Hašimom Tačiojem ili bilo kojim drugim albanskim separatistom", rekao je Petković.

"Pogrešno je i štetno razgovarati s Tačijem, jer to predstavlja narušavanje srpskih državnih i nacionalnih interesa", rekao je zvaničnik DSS. Dačić i Tači su se danas sastali u Biselu uz posredovaje visoke predstavnice EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Ketrin Ešton.

Ešton je posle saopštila da je sastanak protekao "u dobroj i konstruktivnoj atmosferi" i da je dogovoreno da se nastavi dijalog u cilju normalizacije odnosa dve strane. Pre sastanka Ešton je o nastavku dijaloga Beograda i Prištine u kojem EU posreduje, razgovarala s premijerom Dačićem, a potom i s Tačijem.

Dačić je rekao da će razgovarati s Ketrin Ešton "u smislu nastavka dijaloga ili novog pregovaračkog procesa podignutog na viši politički nivo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track