Đukić-Dejanović: Bila bih ministar zdravlja

Đukić-Dejanović: Bila bih ministar zdravlja

Politika -
Ja ću to prihvatiti, naravno pod uslovom da socijalistima pripadne ovaj resor u budućoj vladi, što, s obzirom na naš program, ima logike, kazala je Slavica Đukić-Dejanović

NOVI SAD - Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da bi prihvatila funkciju ministarke zdravlja u budućoj vladi Srbije, ukoliko glavni odbor socijalista proceni da ona treba da bude deo izvršne vlasti.

"Ja ću to prihvatiti, naravno pod uslovom da socijalistima pripadne ovaj resor u budućoj vladi, što, s obzirom na naš program, ima logike", kazala je Slavica Đukić-Dejanović za Radio-televiziju Vojvodine.

Ona je navela da protekli saziv Skupštine Srbije, kojim je predsedavala, nije doneo zakon o finansiranju nadležnosti Vojvodine, prvenstveno zato što ne bi bilo sredstava za njegovo sprovođenje. Đukić-Dejanović je dodala da aktuelni saziv republičkog parlamenta mora tražiti objašnjenje republičke vlade zašto u obaveznom roku od 180 dana nije doneta Uredba koja definiše imovinu Vojvodine.

Prema njenim rečima, ne treba isključiti mogućnost promene Ustava Srbije u drugoj polovini mandata Skupštine Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track